Helmet-oopperakiertue 2018
År 2018 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Espoon kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 1
02070
Ansvarsperson : 
Jaana Tyrni
Telefonnummer : 
050-3301762
E-post : 
jaana.tyrni@espoo.fi
Projektets målsättning: 

Helmet-oopperakiertue on osa Espoon, Helsingin ja Kauniaisten kaupunginkirjastojen pedagogista musiikkikirjastotoimintaa, joka tukee elinikäistä oppimista. Musiikkitoimittaja Minna Lindgren luennoi oopperasta taidemuotona neljällä erisisältöisellä luennolla Helmet-alueen kirjastoissa. Jokaisen luennon yhteydessä järjestetään konsertti, jossa esiintyy musiikin ammattilaisia, millä pyrimme varmistamaan tilaisuuksien korkean taiteellisen laadun. 

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Osallistujien määrä tilastoidaan ja tilaisuuksista kerätään laadullista asiakaspalautetta. Tavoittelemme hankkeella asiakkaille hyvinvointia, oppimista ja yhteisöllisyyttä.

Projektbeskrivning : 

HelMet-oopperakiertue toteutetaan pääkaupunkiseudulla seudullisena yhteistyönä ja se laajentuu kiertämään Espoon, Helsingin ja Kauniaisten kirjastoissa. Luennoitsijana toimii musiikkitoimittaja Minna Lindgren.

Luentokonserttien aiheet ovat seuraavat:
1600- ja 1700-luku: Monteverdistä Mozartiin
1800-luvun alkupuoli: Rossinista Meyerbeeriin
1800-luvun jälkipuoli: Verdistä verismiin
Uusi ooppera: Wagnerista tähän päivään

Kuhunkin kertaan sisältyy konsertti, jossa esitetään soolonumeroita, ensembleja ja kuorokohtauksia pianistin säestyksellä. Yleisön osallisuuden lisäämiseksi järjestämme sosiaalisessa mediassa virtuaalisen oopperakerhon, jossa yleisö voi osallistua ohjattuun kuunteluhaasteeseen sekä keskustella ja jakaa kokemuksiaan.

Tilaisuuksilla haluamme tavoittaa asiakkaita, jotka haluavat oppia uutta, mutta pitävät kynnystä työväenopistoihin tai konserttisaleihin lähtemiselle liian korkeana. Pääkaupunkiseudun kirjastojen asiakaskunta on monikulttuurista, joten hanke tarjoaa myös muista kulttuureista tulleille ihmisille mahdollisuuden tutustua oopperan maailmaan. Toivomme luentokonserttien inspiroivan myös muita tavallisella kirjastokäynnillä olevia ihmisiä, jotka eivät muuten tulisi hankkiutuneeksi tämän taiteenlajin pariin. Tilaisuuksia tullaan lisäksi markkinoimaan kohdennetusti mm. alueen yläkouluille ja lukioille sekä senioriyhdistyksille.

Samarbetspartner/s: 
Pääkaupunkiseudun oopperayhdistykset, kuorot ja musiikkialan oppilaitokset.
Projektet börjar : 
01/09/2018
Projektet avslutas : 
31/12/2019
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€20 000
Egen finansiering: 
€6 500
Budget sammanlagt: 
€26 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Hanke ei ole perustelumuistion mukaista kirjaston kehittämistä.