Hyppy tuntemattomaan – matkalla ohjelmoinnin maailmaan
Vuoden 2017 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Tohmajärven kunnankirjasto
Asemantie 35 a
kirjasto@tohmajarvi.fi
FI-TOHMA
1919717-3
Liisa Mäenpää
Liisa.maenpaa@tohmajarvi.fi

Työpajojen ja osallistuneiden määrä.

Tarkoituksena on tuoda ohjelmointi ja koodaus lähemmäksi kirjastomaailmaa yhteistyössä koulujen kanssa uuteen opetussuunnitelmaan pohjautuen. Hankkeen aikana avataan aihetta ja käsitteitä sekä harjoitellaan tekemistä hyödyntäen ilmaisohjelmia ja kirjastoon hankittuja aineistoja. Hankkeessa ohjelmointiajattelu lähtee päiväkoti-ikäisistä jatkuen alakoululaisiin. Pelien kautta siitä muodostuu mukavaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä niin kavereiden kuin aikuisten kanssa. Myös henkilökunnan osaaminen laajenee. Hankkeen aikana työpajoissa toteutuneita tuotoksia esitellään eri muodoissa, eri tiloissa ja eri kokoonpanoissa. Ajatuksena on, että työpajoja voisi myös jatkossakin toteuttaa kirjaston, koulun tai päiväkodin oman henkilökunnan voimin.

Hankkeeseen palkataan työntekijä 6 kuukauden ajaksi.

1. kuukausi: Hankkeen suunnittelu, aikataulutus ja tiedotus, 2. kuukausi: Henkilökunnan harjoitustyöpajat, 3. kuukausi: Työpajojen suunnittelu eri ikäryhmille, 4-5. kuukausi: Työpajojen toteutus, 6. kuukausi: loppuarviointi ja jatkotyöpajojen suunnittelu.

03/04/2017
31/12/2018

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2017, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2017