Ikäihmisille tabletit ja älypuhelimet hallintaan : jatkokurssi
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kauhajoen kaupunginkirjasto
kirjasto@kauhajoki.fi
FI-Kauho
Sirpa Taskinen
kirjasto@kauhajoki.fi

Kirjasto haluaa olla tukemassa kaikenikäisiä kuntalaisia tuomalla tarjolle uusien mobiililaitteiden sisältöjä. Kirjastoon on hankittu 10 tablettitietokonetta kirjastossa käytettäväksi tai kouluille lainattavaksi. Syksyllä 2014 järjestettiin kirjastossa Seniorsurff-päivä, jolloin ohjaajan avulla pyrittiin madaltamaan ikäihmisten kynnystä käyttää tablettitietokonetta. Päivä oli onnistunut ja siihen osallistuneet halusivat jatkokurssia. Myös ikäihmiset pelaavat, kuuntelevat Youtubea, olevat Skypen kautta yhteyksissä ystäviin ja sukulaisiin sekä vaihtavat kuulumisia Facebookin kautta. Ikäihmiset haluavat myös kokeilla laitteiden käyttöä ennen hankintapäätöstä. Tarkoituksena on järjestää toinen syventävä tutustumispäivä sekä tabletti-tietokoneisiin että myös älypuhelimiin. Avustusta haetaan asiantuntijapalkkioihin sekä matkakuluihin ja markkinointiin.

Kulttuurilla pitkään ikään hankkeen avulla on järjestetty SeniorSurf-päivänä koulutusta tablettien käytössä.

Pidimme kaupunginkirjaston mediapesässä kaksi koulutuspäivää, toisen keväällä ja toisen syksyllä. Molemmissa toimi kouluttajana Viktor Smirnov. Kevään päivä kärsi osallistujapulasta joten panostimme syksyllä eriyisesti mainontaan. Kerroimme tapahtumasta lehtimainoksilla, jaettavilla pikkuesitteillä, suoramainonnalla sähköpostilla eri yhdistyksille ja facebookissa. Toisena päivänä meillä oli osallistujille myös kahvitarjoilu sekä arvoimme osallisujien kesken tietotekniikka-aiheisen kirjan. Toinen tapahtuma oli onnistunut, osallistujat olivat tyytyväisiä ja toivoivat jatkoa.

Hankerahan käytimme ohjaajan palkkioon, markkinointiin (lehtimainokset) sekä koulutuksessa käytetyn Mediapesän tulostusmusteeseen.

Jatkamme tablettien käyttöä uudella hankkeella, Kätsysti kuvankäsittelyä kirjastossa. Tässä kohderyhmänä nuoret ja aikuiset. Ikäihmisille pidämme edelleen SeniorSurf-päiviä ja muita tietotekniikkaan liittyviä kursseja. Kirjastoon hankittuja tabletteja voi lainata kirjaston tiloissa käytettäviksi.

04/01/2015
31/12/2015