Ikäihmisille tabletit ja älypuhelimet hallintaan : jatkokurssi
År 2015 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kauhajoen kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 501
61 801
Bibliotekets telefonnummer : 
0406748152
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kauhajoki.fi
ISIL-kod : 
FI-Kauho
FO-nummer : 
0178718-3
Ansvarsperson : 
Sirpa Taskinen
Telefonnummer : 
0406748152
E-post : 
kirjasto@kauhajoki.fi
Projektbeskrivning : 

Kirjasto haluaa olla tukemassa kaikenikäisiä kuntalaisia tuomalla tarjolle uusien mobiililaitteiden sisältöjä. Kirjastoon on hankittu 10 tablettitietokonetta kirjastossa käytettäväksi tai kouluille lainattavaksi. Syksyllä 2014 järjestettiin kirjastossa Seniorsurff-päivä, jolloin ohjaajan avulla pyrittiin madaltamaan ikäihmisten kynnystä käyttää tablettitietokonetta. Päivä oli onnistunut ja siihen osallistuneet halusivat jatkokurssia. Myös ikäihmiset pelaavat, kuuntelevat Youtubea, olevat Skypen kautta yhteyksissä ystäviin ja sukulaisiin sekä vaihtavat kuulumisia Facebookin kautta. Ikäihmiset haluavat myös kokeilla laitteiden käyttöä ennen hankintapäätöstä. Tarkoituksena on järjestää toinen syventävä tutustumispäivä sekä tabletti-tietokoneisiin että myös älypuhelimiin. Avustusta haetaan asiantuntijapalkkioihin sekä matkakuluihin ja markkinointiin.

Tidigare projekt: 

Kulttuurilla pitkään ikään hankkeen avulla on järjestetty SeniorSurf-päivänä koulutusta tablettien käytössä.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Pidimme kaupunginkirjaston mediapesässä kaksi koulutuspäivää, toisen keväällä ja toisen syksyllä. Molemmissa toimi kouluttajana Viktor Smirnov. Kevään päivä kärsi osallistujapulasta joten panostimme syksyllä eriyisesti mainontaan. Kerroimme tapahtumasta lehtimainoksilla, jaettavilla pikkuesitteillä, suoramainonnalla sähköpostilla eri yhdistyksille ja facebookissa. Toisena päivänä meillä oli osallistujille myös kahvitarjoilu sekä arvoimme osallisujien kesken tietotekniikka-aiheisen kirjan. Toinen tapahtuma oli onnistunut, osallistujat olivat tyytyväisiä ja toivoivat jatkoa.

Hankerahan käytimme ohjaajan palkkioon, markkinointiin (lehtimainokset) sekä koulutuksessa käytetyn Mediapesän tulostusmusteeseen.

Fortsatta åtgärder: 

Jatkamme tablettien käyttöä uudella hankkeella, Kätsysti kuvankäsittelyä kirjastossa. Tässä kohderyhmänä nuoret ja aikuiset. Ikäihmisille pidämme edelleen SeniorSurf-päiviä ja muita tietotekniikkaan liittyviä kursseja. Kirjastoon hankittuja tabletteja voi lainata kirjaston tiloissa käytettäviksi.

 

Projektet börjar : 
04/01/2015
Projektet avslutas : 
31/12/2015
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€600
Egen finansiering: 
€200
Budget sammanlagt: 
€800
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€750
Egen finansiering: 
€250
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
2kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
10henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€500