Internet ihmisten iloksi ja hyödyksi
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Kärsämäen kirjasto
Pomojentie 3
kirjasto@karsamaki.fi
FI-Karsa
Kirsi Nahkanen
kirsi.nahkanen@karsamaki.fi

Kärsämäen kirjastolla on asiakkaiden käytössä 3 asiakastietokonetta. Ne ovat tulossa käyttöikänsä päähän. Ne jumittuvat ja uusimmat ohjelmat eivät toimi niissä ongelmattomasti. Kärsämäki on pieni kunta, jossa ei ole kylällä tarjolla kirjaston lisäksi maksuttomia internetpalveluita. Lisäksi Kärsämäellä ei ole valtionhallinnon toimipisteitä kuten Kelaa tai Työvoimatoimistoa. Nämäkin palvelut ovat siirtyneet verkkoon. Siksi onkin erittäin tärkeää, että voimme kirjastossa tarjota asiakkaillemme toimivat nettiyhteydet ja tietokoneet päivittäisten asioiden hoitoon myös iltaisin.

Haemme Opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta asiakaspäätteiden uusimiseen, sekä langattoman verkon hankkimiseen kirjaston sisälle. Internetin käytön sujuvuus on tärkeä osa pienen kirjaston asiakaspalvelua, ja asiakastyytyväisyys on tärkeä osa kirjaston laadunvalvontaa. Vaikka tietokoneet ja verkkoyhteydet ovat arkipäivää, ei täällä kasvukeskusten ulkopuolella langattomat verkot aina toimi, eikä jokaiseen kotiin ole edelleenkään mahdollisuutta hankkia tietokonetta tai toimivia yhteyksiä. Langattomalla verkolla mahdollistaisimme myös opiskelijoiden sekä etätyötä tekevien työskentelyn kirjastossa. Kirjasto sijaitsee 4-tien varrella, ja usein myös matkailijat tulevat kirjastoon kysymään langatonta verkkoa hoitaakseen asioita.

Toimivat asiakaspäätteet ovat kirjastolle tärkeä imagokysymys. Pienessä kunnassa tieto leviää nopeasti, ja toivomme, että toimivien yhteyksien kautta saisimme asiakkaiksemme enenevässä määrin myös nuoria, sekä käyttäjäryhmiä, jotka eivät tällä hetkellä käytä palveluitamme. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme paikka hoitaa asioita luotettavasti ajantasaisilla työvälineillä.

Haemme 3800 euron tukea 3 asiakaspäätteen ja kahden langattoman verkon tukiaseman hankkimiseen. Omarahoitusosuutemme koostuu tietokoneiden asentamiseen liittyvistä kuluista sekä langattoman verkon myöhemmistä ylläpitomaksuista.

Kärsämäen kirjastoon hankittiin hankerahalla 3 uutta asiakaspäätettä, niille yhteinen tulostin sekä kuulokkeet. Lisäksi kirjastoon hankittiin langaton tukiasema, ja sitä kautta kirjaston asiakkaille pystytään nyt tarjoamaan langaton verkko. Tämä on ollut erittäin kiitelty palvelu. Kirjaston tietokoneet ovat kovassa käytössä. Kirjastoon tullaan myös tekemään töitä sekä henkilökohtaisia asioita omilla kannettavilla. Näin ollen olemme pystyneet tarjoamaan Kärsämäellä jotain ihan uutta.

Tietokoneet palelevat asiakkaita varmasti pitkään, aivan kuten langaton verkkokin. Palvelu on otettu ilolla vastaan, ja sitä pidetään varmasti yllä myös tulevaisuudessa.

31/01/2012
30/12/2012