IPadit kirjastossa - uusia polkuja tiedonlähteille vauvasta vaariin
År 2014 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kauhajoen kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 501
61801
Bibliotekets telefonnummer : 
0406748152
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kauhajoki.fi
ISIL-kod : 
FI-Kauho
FO-nummer : 
0178718-3
Ansvarsperson : 
Teija Korpi-Käkelä
Telefonnummer : 
0406748152
E-post : 
teija.korpi-kakela@kauhajoki.fi
Projektbeskrivning : 

Kauhajoen kaupunginkirjaston asiakkaiden käytössä oleva konekanta on vanha, siksi aiomme saattaa tekniset laitteet ajantasalle hankkimalla iPadeja kaikenikäisten kuntalaisten käyttöön. Kauhajoen kaupunginkirjasto sekä Koulukeskuksen alakoulu ovat mukana Lukuinto-projektissa pilotteina. Lukuinto-ohjelman yhtenä tavoitteena on edistää lasten ja nuorten monipuolista erilaisten tekstien ja mediasisältöjen käyttöä. Tässä IPadit ovat hyödyksi. Niitä lainataan kouluille, joissa niitä voidaan käyttää eri tavoin opetuksen apuna. Niitä voi hyödyntää myös koululaisten kirjastonkäytönopetustilanteissa sekä kirjavinkkauksissa. IPadeista eivät hyödy pelkästään koululaiset, niillä lisätään monipuolisten aineistojen saatavuutta kaikille kirjaston asiakkaille. Kirjasto on matalan kynnyksen paikka, johon on esimerkiksi ikäihmisten ja työttömien helppo tulla kokeilemaan uutta tekniikkaa, johon muuten ei olisi mahdollisuutta. Näin edistämme kuntalaisten tasa-arvoista pääsyä tiedon ja tekniikan lähteille.

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Pekka Ylinen, 050 3582101, Suupohjan Seutupalvelukeskus Oy, Teknologiapuisto 1, 61800 KAUHAJOKI

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Hankesuunnitelmassa halusimme ajantasaistaa tietokonekantamme IPadeilla, valitsimme kumminkin edullisemman vaihtoehdon, näin saimme hankittua myös suojakuoret tabletteihin (n.242€) sekä uuden tulostimen (n.229€) kuntalaisten hyödyksi. Hankimme 10 kappaletta Samsung Galaxy Tab 4- tablettia. (n.2420€) Tabletit tilasi Pekka Ylinen Suupohjan seutupalvelukeskuksesta, hän oli apuna myös tablettien valinnassa sekä niiden käyttöönotossa.

Tabletit otettiin käyttöön SeniorSurf-tapahtumassa, järjestimme 2 samansisältöistä alkeiskoulutusta. Kouluttaja vastasi kysymyksiin ja opetti tablettien käyttöä. Sama kouluttaja opetti kirjaston henkilökuntaa käyttämään tabletteja. Kouluttajan palkkion (90€) maksoimme hankerahoista, tapahtuman ilmoituksia ja mainontaa maksettiin osin omarahoituksella ja pieneltä osalta hankkeesta.

Tabletit luetteloitiin lainattaviksi esineiksi, niitä lainataan yli 18 vuotiaille asiakkaille kirjaston tiloissa käytettäviksi sekä koululuokille koulukäyttöön. Tabletteja on käytetty hyväksi myös kirjastonkäytön opetuksen tunneilla.

Mielestämme olemme onnistuneet edesauttamaan kuntalaisten pääsyä tiedon ja tekniikan lähteille ja antaneet mahdollisuuden tutustua uuteen tekniikkaan.

Fortsatta åtgärder: 

Ensi vuodelle meillä on uusi hanke. Pidämme tablettien käytön jatkokurssin, koska tarvetta opetukselle on myös heillä, jotka jo alkeet osaavat. Tabletteja käytetään samalla tavalla kuin tähän asti, mutta niitä pyritään käyttämään myös erilaisissa tapahtumissa. Suunnitteilla on esimerkiksi QR-koodeihin perustuva kirjastosuunnistus keväälle 2015, kohderyhmänä lapset ja nuoret.

Projektet börjar : 
01/01/2014
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€5 000
Egen finansiering: 
€1 000
Budget sammanlagt: 
€6 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€3 500
Egen finansiering: 
€500

Statistik:
Utbildningar: 
2kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
24henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€3 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää esitetyn erittelyn mukaan. Perustelumuistio, ks.  http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014