Isät, pojat ja maailmankaikkeus
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Haapajärven kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kauppakatu 19
85800
Kirjaston puhelin : 
044-4456 207
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@haapajarvi.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Hapja
Y-tunnus : 
0209756-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Kirsi Nahkanen
Puhelin : 
044-4456 206
Sähköposti : 
kirsi.nahkanen@haapajarvi.fi
Hankkeen tavoite: 

Hankkeen tarkoituksena on tuoda isille ja pojille (tai tytöille) yhteisiä elämyksiä tietokirjallisuuden parissa.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Lukupassien suorittamismäärä Kirjailijavierailuihin osallistuneiden määrä

Kuvaus : 

Hankkeen tarkoituksena on tuoda isille ja pojille (tai tytöille) yhteisiä elämyksiä tietokirjallisuuden parissa. Kirikirjastojen alueella lapsiperheet käyvät kirjastoissa ahkerasti. Nyt haluamme panostaa nimenomaan isiin ja lapsiin, niin että he löytäisivät yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja saisivat elämyksiä tietokirjallisuuden parissa.

Hanke toteutetaan tuomalla Kirikirjastojen alueelle eri osa-alueiden osaajia (muun muassa maailmankaikkeus, metsästys, erätaidot, musiikki, rakentaminen) puhumaan yleisötilaisuuteen kirjastoon.

Hankkeen puitteissa on käytössä tietokirjojen arvostelupassi. Passin palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Kiri-kirjastot

Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi: 

Hankkeen tarkoituksena on tuoda isille ja pojille (tai tytöille) yhteisiä elämyksiä tietokirjallisuuden parissa. Kirikirjastojen alueella lapsiperheet käyvät kirjastoissa ahkerasti. Nyt haluamme panostaa nimenomaan isiin ja lapsiin, niin että he löytäisivät yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja saisivat elämyksiä tietokirjallisuuden parissa. Hanke toteutetaan tuomalla Kirikirjastojen alueelle eri osa-alueiden osaajia (muun muassa maailmankaikkeus, metsästys, erätaidot, musiikki, rakentaminen) puhumaan yleisötilaisuuteen kirjastoon. Hankkeen puitteissa on käytössä tietokirjojen arvostelupassi. Passin palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Hankkeen puitteissa tehtiin tietokirjojen arvostelupassi ( T.Ä.H. passi tietoa – älyä – hupia ), jossa lapset vanhempien kanssa lukevat 7 tietokirjaa eri aihealueesta, ja arvostelivat lukemansa kirjat hymiöiden avulla. Passi julkistettiin lukuviikolla ja lukuaikaa oli syksyyn asti. Asiasta uutisoitiin, sitä mainostettiin ja kirjoja sekä passeja laitettiin esille kirikirjastoissa. Kuitenkin passin suoritti koko kimpan alueella noin kymmenen lasta vanhempineen, joten passin voidaan sanoa epäonnistuneen. Passiin liittyen alueen kirjastoihin pyydettiin tietokirjakirjailijoita, mielellään sellaisia jotka ovat kirjoittaneet sekä lapsille että aikuisille. Alueella vierailivat, Jouni Laaksonen, Markus Hotakainen, Roope Lipasti sekä Matti Kettunen. Ahkerasta markkinoinnista huolimatta kirjailijavieraat eivät vetäneet isiä lasten kanssa. Hanke ei onnistunut tavoittamaan hankkeen kohdeyleisöä. Mainostimme netissä, sosiaalisessa mediassa sekä saimme useita lehtijuttuja aiheesta paikallislehtiin, kuitenkaan toivottua tulosta emme saaneet. Kirjailijavieraat olivat hyviä, ja heidän kuuntelijansa pitivät kovasti kuulemastaan, kuulijoita oli kuitenkin kokonaisuudessaan todella vähän.

Jatkotoimenpiteet: 

Perheen lukuharrastukseen panostamista jatketaan edelleen, pyritään miettimään uusia vaikutuskanavia ja etenkin tiedotuskanavia, joiden kautta saataisiin yhteys perheisiin ja erityisesti isiin.

Aloituspäivämäärä : 
01/08/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 800
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 200
Budjetti euroissa yhteensä: 
€6 000
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€7 617
Oma rahoitus yhteensä: 
€3 117
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€1 890

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
9kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
129henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€4 500

Katso Perustelumuistio 2014 Hankerkeisteristä http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014

 
okm
avi