Jännitystä kirjastossa
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kauhajoen kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
PL 501/Prännärintie 2
61801
Kirjaston puhelin : 
040 6748152
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kauhajoki.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kauho
Y-tunnus : 
0178718-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Teija Korpi-Käkelä
Puhelin : 
040 6748152
Sähköposti : 
teija.korpi-kakela@kauhajoki.fi
Kuvaus : 

Vuonna 2014 Kauhajoen kirjasto, nuorisotoimi, nuorisovaltuusto, 4h-yhdistys,  Yhteiskoulu, Suupohjan ammatti-instituutti sekä nuoret itse järjestivät yhteistyössä nuorille ja  lapsille suunnatun Yökirjaston. 

Aiomme tehdä tästä perinteen ja panostaa järjestelyihin vielä enemmän, vuonna 2015 Kauhajoen kulttuuriviikon, Kriuhnaasujen, teemana ovat nuoret.  Kauhajoen kirjasto on yksi Lukuinto-piloteista ja  teemavuosi jatkuu vielä ensi keväänä, myös tämän vuoksi haluamme Yökirjastosta näyttävän ja hienon tapahtuman.  Vuoden 2015 Yökirjaston teemana on jännitys. Paikallinen kirjailija Henry Aho on luvannut kirjoittaa kehystarinan ja keksiä siihen liittyviä tehtäviä johtolankoineen. Illassa nähdään myös nuorten esityksiä, bändejä ja tanssia

Haemme rahaa kirjailijan palkkioihin ja matkakuluihin, markkinointiin, nuorten esiintyjien kannustuspalkkiohin , arpapalkintojen hankkimiseen.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Kauhajoen nuorisotoimi/Päivi Ojala, kirjailija Henry Aho, Kauhajoen yhteiskoulu

Aiemmat hankkeet: 

 

 

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Järjestimme yhdessä Kauhajoen kaupungin nuorisotoimen kanssa Yökirjastotapahtuman teemalla "Jännitystä kirjastossa" . Kauhistuttava yökirjasto pidettiin syyloman alkuun, perjantaina 9.10. klo 17-21. Ihmisiä saapui paikalle n. 450. Vaikka ikähaarukka oli laaja, sylivauvoista iäkkäämpiin ihmisiin, suurin osa osallistujista oli ala-asteikäisiä. Ilmoitimme palkitsevamme parhaan asun, ja yökirjastoon osallistujat olivat panostaneet pukeutumiseen, saimme asiakkaiksemme monenlaisia hahmoja prinsessoista ja sammakoista zombiehin.

Paikallisen kirjailijan oli tarkoitus tehdä tehtävärata, mutta hänen ollessaan estynyt suunnittelimme itse erilaisia tehtäväpisteitä ja pajoja, joita suorittaneet saivat osallistua arvontaan. Tehtävinä oli mm. ekoaseammunta, kirjanselkämysteeri, haamusuunnistusta, Yksityisetsivän apulaistesti, dekkarivisoja (aikuisille). Nuorisotalon talotoimikunta piti Kauhukiskaa ja ohjelmassa oli myös taikuri Risto Pajunen, Liskobingo, maskeerausta ja kasvomaalausta sekä parhaan asun valinta. Oli tarkoitus valita paras asu, mutta koska lapset ja nuoret olivat panostaneet pukeutumiseen, palkitsimme 5 mielestämme pelottavinta ja hienointa asua. Myös kirjaston ja nuorisotoimen henkilökunta oli pukeutuneena. Hoidimme myös tavallista kirjastotyötä illan aikana, lainaus, palautus ja tietopalvelu toimivat normaalisti.

Koristelimme kirjaston pelottavaksi erilaisella rekvisiitalla, alkaen eteisestä ja jatkuen koko kirjaston tiloihin.

Kysyimme esiintyjiksi kahden eri koulun bändejä. Koska tapahtuma oli jo lokakuun alussa, koulujen yhtyeet eivät olleet ehtineet vielä harjoitella tarpeeksi esiintyäkseen. Syksyisen ajankohdan vuoksi päätimme lahjoittaa haamuheijastimet kaikille osallistujille. Näin yhdistimme jännityksen ja turvallisuuden.

Hanketta sivusi myös yhteistyö Lukuinnossa mukana ollut Koulukeskuksen kanssa. Koululla pidettiin jännitys/kauhuteemaviikot ja kirjasto järjesti oppilaille yhteensä 11 jännityspajaa, jossa oppilaat ratkoivat kolme erilaista tehtävää. Oppilaita kirjastossa kävi 161.

Markkinoimme tapahtumaa perinteisesti lehtimainoksilla, jaoimme mainoksia kaupungilla, sekä tietenkin nuorisotalolle ja kirjastoon. Kauhajoki-lehti teki ennakkojutun ja monessa kunnassa ilmestyvän ilmaisjakelulehden Suupohjan Seudun liitteessä oli myös pieni juttu. Tiedotimme tapahtumasta myös suoraan kouluille sekä facebookissa kirjaston ja nuorisopalveluiden sivuilla, sekä Kauhajoki-ryhmässä. Markkinointi onnistui, tapahtuma oli menestys.

Maksoimme hankerahoilla taikurin esityksen, ostimme kauhurekvisiittaa, arpapalkintoja (kirjoja, lahjakortti elokuviin) sekä parhaan asun palkinnot (lahjakortteja elokuviin ja nuorten suosimaan pikaruokaravintolaan) sekä lahjoitetut heijastimet. Kirjaston oma osuus hankkeeseen koostui henkilökunnan työstä sekä pizzojen tarjoamisesta illan aikan töissä olleille nuorille. Kirjasto osallistui myös arpapalkintojen ostamiseen.

 

 

Jatkotoimenpiteet: 

Jatkamme hyvää yhteistyötä sekä nuorisotoimen että koulujen kanssa. Vuodelle 2016 olemme hakeneet hankerahaa liikunta- ja seikkailutapahtumaan, minkä järjestämme nuoristoimen kanssa. Koulukeskuksen kanssa jatkamme teemaviikkoja, vinkkausta ja muita vierailuja puolin ja toisin.

Aloituspäivämäärä : 
04/01/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 200
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€2 700
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 900
Oma rahoitus yhteensä: 
€400
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
1kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
450henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 500
 
okm
avi