Jännitystä kirjastossa
År 2015 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Kauhajoen kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 501/Prännärintie 2
61801
Bibliotekets telefonnummer : 
040 6748152
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kauhajoki.fi
ISIL-kod : 
FI-Kauho
FO-nummer : 
0178718-3
Ansvarsperson : 
Teija Korpi-Käkelä
Telefonnummer : 
040 6748152
E-post : 
teija.korpi-kakela@kauhajoki.fi
Projektbeskrivning : 

Vuonna 2014 Kauhajoen kirjasto, nuorisotoimi, nuorisovaltuusto, 4h-yhdistys,  Yhteiskoulu, Suupohjan ammatti-instituutti sekä nuoret itse järjestivät yhteistyössä nuorille ja  lapsille suunnatun Yökirjaston. 

Aiomme tehdä tästä perinteen ja panostaa järjestelyihin vielä enemmän, vuonna 2015 Kauhajoen kulttuuriviikon, Kriuhnaasujen, teemana ovat nuoret.  Kauhajoen kirjasto on yksi Lukuinto-piloteista ja  teemavuosi jatkuu vielä ensi keväänä, myös tämän vuoksi haluamme Yökirjastosta näyttävän ja hienon tapahtuman.  Vuoden 2015 Yökirjaston teemana on jännitys. Paikallinen kirjailija Henry Aho on luvannut kirjoittaa kehystarinan ja keksiä siihen liittyviä tehtäviä johtolankoineen. Illassa nähdään myös nuorten esityksiä, bändejä ja tanssia

Haemme rahaa kirjailijan palkkioihin ja matkakuluihin, markkinointiin, nuorten esiintyjien kannustuspalkkiohin , arpapalkintojen hankkimiseen.

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Kauhajoen nuorisotoimi/Päivi Ojala, kirjailija Henry Aho, Kauhajoen yhteiskoulu

Tidigare projekt: 

 

 

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Järjestimme yhdessä Kauhajoen kaupungin nuorisotoimen kanssa Yökirjastotapahtuman teemalla "Jännitystä kirjastossa" . Kauhistuttava yökirjasto pidettiin syyloman alkuun, perjantaina 9.10. klo 17-21. Ihmisiä saapui paikalle n. 450. Vaikka ikähaarukka oli laaja, sylivauvoista iäkkäämpiin ihmisiin, suurin osa osallistujista oli ala-asteikäisiä. Ilmoitimme palkitsevamme parhaan asun, ja yökirjastoon osallistujat olivat panostaneet pukeutumiseen, saimme asiakkaiksemme monenlaisia hahmoja prinsessoista ja sammakoista zombiehin.

Paikallisen kirjailijan oli tarkoitus tehdä tehtävärata, mutta hänen ollessaan estynyt suunnittelimme itse erilaisia tehtäväpisteitä ja pajoja, joita suorittaneet saivat osallistua arvontaan. Tehtävinä oli mm. ekoaseammunta, kirjanselkämysteeri, haamusuunnistusta, Yksityisetsivän apulaistesti, dekkarivisoja (aikuisille). Nuorisotalon talotoimikunta piti Kauhukiskaa ja ohjelmassa oli myös taikuri Risto Pajunen, Liskobingo, maskeerausta ja kasvomaalausta sekä parhaan asun valinta. Oli tarkoitus valita paras asu, mutta koska lapset ja nuoret olivat panostaneet pukeutumiseen, palkitsimme 5 mielestämme pelottavinta ja hienointa asua. Myös kirjaston ja nuorisotoimen henkilökunta oli pukeutuneena. Hoidimme myös tavallista kirjastotyötä illan aikana, lainaus, palautus ja tietopalvelu toimivat normaalisti.

Koristelimme kirjaston pelottavaksi erilaisella rekvisiitalla, alkaen eteisestä ja jatkuen koko kirjaston tiloihin.

Kysyimme esiintyjiksi kahden eri koulun bändejä. Koska tapahtuma oli jo lokakuun alussa, koulujen yhtyeet eivät olleet ehtineet vielä harjoitella tarpeeksi esiintyäkseen. Syksyisen ajankohdan vuoksi päätimme lahjoittaa haamuheijastimet kaikille osallistujille. Näin yhdistimme jännityksen ja turvallisuuden.

Hanketta sivusi myös yhteistyö Lukuinnossa mukana ollut Koulukeskuksen kanssa. Koululla pidettiin jännitys/kauhuteemaviikot ja kirjasto järjesti oppilaille yhteensä 11 jännityspajaa, jossa oppilaat ratkoivat kolme erilaista tehtävää. Oppilaita kirjastossa kävi 161.

Markkinoimme tapahtumaa perinteisesti lehtimainoksilla, jaoimme mainoksia kaupungilla, sekä tietenkin nuorisotalolle ja kirjastoon. Kauhajoki-lehti teki ennakkojutun ja monessa kunnassa ilmestyvän ilmaisjakelulehden Suupohjan Seudun liitteessä oli myös pieni juttu. Tiedotimme tapahtumasta myös suoraan kouluille sekä facebookissa kirjaston ja nuorisopalveluiden sivuilla, sekä Kauhajoki-ryhmässä. Markkinointi onnistui, tapahtuma oli menestys.

Maksoimme hankerahoilla taikurin esityksen, ostimme kauhurekvisiittaa, arpapalkintoja (kirjoja, lahjakortti elokuviin) sekä parhaan asun palkinnot (lahjakortteja elokuviin ja nuorten suosimaan pikaruokaravintolaan) sekä lahjoitetut heijastimet. Kirjaston oma osuus hankkeeseen koostui henkilökunnan työstä sekä pizzojen tarjoamisesta illan aikan töissä olleille nuorille. Kirjasto osallistui myös arpapalkintojen ostamiseen.

 

 

Fortsatta åtgärder: 

Jatkamme hyvää yhteistyötä sekä nuorisotoimen että koulujen kanssa. Vuodelle 2016 olemme hakeneet hankerahaa liikunta- ja seikkailutapahtumaan, minkä järjestämme nuoristoimen kanssa. Koulukeskuksen kanssa jatkamme teemaviikkoja, vinkkausta ja muita vierailuja puolin ja toisin.

Projektet börjar : 
04/01/2015
Projektet avslutas : 
31/12/2015
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€2 200
Egen finansiering: 
€500
Budget sammanlagt: 
€2 700
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€1 900
Egen finansiering: 
€400
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
1kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
450henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€1 500