Kaavilla soi kirjastoblues
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Ville Haatanen Kaavi Blues ry
Kaavin kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kaavintie 24 B
73600
Kirjaston puhelin : 
0447482394
Kirjaston sähköposti : 
kaavi.kirjasto@kuopio.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kaavi
Y-tunnus : 
0171450-7
Yhteyshenkilön nimi : 
Minna Koistinen
Puhelin : 
0447482355
Sähköposti : 
minna.alina.koistinen@kuopio.fi
Hankkeen tavoite: 

Kaavi Blues -tapahtuma

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Tapahtumaan osallistujat

Kuvaus : 

Kaavin kirjasto järjestää Kaavi Blues -tapahtuman kanssa yhteistyössä

  • kesäkuussa 2014 Kaavi Blues 10-vuotisvalokuvanäyttelyn ja bluesjamit
  • talvella 2014 valokuvanäyttelyn ja kaihobluesjamit Kaavi Blues -juhlakesää 2014 muistellen
Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Kaavi Blues ry, Ville Haatanen, lisätietoja: https://www.facebook.com/kaaviblues, www.kaaviblues.com, kirjastovirkailija Raila Lahtinen ja kirjastovirkailija Sonja Hakkarainen

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 
Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kaavilla soi kirjastoblues –tapahtuman järjestäminen alkoi tarjouspyynnöllä, joka lähetettiin Kaavi Bluesin järjestäjälle Ville Haataselle heti samana päivänä hankerahoituspäätöksen saatuamme. Sen jälkeen jatkoimme muutamilla palavereilla, joita kirjaston edustajat pitivät yhdessä Ville Haatasen, kanssa. Palavereissa pohdittiin esimerkiksi sitä, millainen tapahtuma kirjaston rajallisiin tiloihin kannattaa järjestää, jotta se palvelisi tarkoitustaan parhaalla mahdollisella tavalla. Myöhemmissä tapaamisissa alettiin myös suunnitella kirjaston tiloihin valokuvanäyttelyä, joka kokoaisi Kaavi Bluesin kymmenvuotisen taipaleen yhteen.

 

Konsertin konseptista muotoutui seuraavanlainen, tekstiä käytettiin apuna mainostuksessa:

 

” Kaavi Blues -festivaali järjestetään 5.–8.6.2014 kymmenennen kerran.

 

 10-vuotisjuhlavuoden festivaalin ohjelma alkaa torstaina 5.6.2014 Kaavin kirjastossa. Kirjastossa kuullaan klo 18-20 blueskonsertti ja avataan valokuvanäyttely menneistä Kaavi Blues -festivaaleista. Valokuvanäyttely on esillä Kaavin kirjastossa 5.6 – 4.7.2014.  Kirjastokonsertissa esiintyy helsinkiläinen Little Willie Mehto, joka lukeutuu maamme nuoren polven artisteihin. Mehto esittää omia kappaleitaan sekä perinteisen bluesin ikivihreitä kitaran ja huuliharpun säestyksellä. Soiton lomassa Mehto kertoo bluesin historiaan liittyviä tarinoita.”

 

Festivaalin järjestäjä Ville Haatanen järjesti tapahtumaan esiintyjän (Little Willie Mehto) tarjouspyynnön mukaisesti ja lisäksi hänen vastuulleen tuli valokuvanäyttelyn järjestäminen. Kirjaston tehtävänä oli puolestaan hoitaa järjestelyjä kirjaston puolella. Tämä tarkoitti tilan laittamista konserttikuntoon sekä näyttelysermien pystyttämistä valmiiksi.

 

Kirjaston henkilökunta kokosi myös tapahtuman yhteyteen ”Blues tutuksi” –aineistonäyttelyn, jota varten hankittiin esittelyteline. Näyttelyyn koottiin bluesiin liittyvää aineistoa monipuolisesti koko Kuopion kaupunginkirjaston alueelta (johon Kaavin lähikirjasto kuuluu), ja näin asiakkaille saatiin lainattavaksi mm. mielenkiintoisia blues-artistien elämäkertoja, erityyppisiä blues-äänitteitä ja nuotteja. Aineistonäyttely oli esillä yhtä aikaa valokuvanäyttelyn kanssa.

 

Mainostaminen koettiin tärkeänä, sillä kovin moni ei välttämättä sattumalta kirjastoon olisi eksynyt bluesia kuulemaan. Tapahtuman ajankohdaksi kun oli sovittu torstai 5.6.2014, joka oli varsinaisen festivaalin aattona. Kovin moni festivaalivieras ei välttämättä vielä tässä vaiheessa olisi osannut tulla paikalle, ellei mainostamiseen olisi panostettu.

 

Verkkokirjastoa varten Kirjastovirkailija Sonja Hakkarainen haastatteli Ville Haatasta tapahtumasta. Lisäksi Ville Haatanen painatti tapahtumaa varten erikseen julisteita. Myös paikallislehti Koillis-Savo sai sivuilleen upean mainoksen, ja seudun suurempi sanomalehti Savon Sanomat mainosti menovinkeissään tapahtumaa. Kirjaston asiakkaita ei tietenkään unohdettu, ja heille jaettiin pieniä mainoksia käyntien yhteydessä ja muistuteltiin tapahtuman lähestymisestä.

 

Konsertti järjestettiin 5.6.2014. Edellisenä päivänä alettiin kasata valokuvanäyttelyä ja varsinaisena konserttipäivänä laitettiin kirjasto konserttikuntoon. Klo 18 alkanut konsertti sai paikalle runsaasti bluesista kiinnostuneita tai muuten uteliaita, ja kävijöitä koko illan aikana laskettiin 106. Konsertti sai myös kansainvälisiä sävyjä, kun brittiläinen Sean Taylor liittyi Little Willie Mehton soittoon mukaan. Soitannan välissä Little Willie Mehto pääsi myös vastaamaan haastattelukysymyksiin.

 

Valokuvanäyttely oli esillä kirjastossa 4.7.2014 saakka, ja se oli varsinainen menestys. Lukuisat kiinnostuneet kävivät katsomassa näyttelyn.

 

2.12.2014 järjestettiin vielä loppupalaveri, jossa arvioitiin hankkeen onnistumista. Palaverissa todettiin, että Kaavilla soi kirjastoblues –konsertti onnistui suunnitelmien mukaan. Hankkeessa oli hakuvaiheessa myös mukana talven kaihobluesjamit, mutta sekä kirjaston henkilökunnan että Kaavi Bluesin puuhamiehen Ville Haatasen ajallisten ja muiden resurssien puutteen vuoksi ne jouduttiin perumaan. Kirjasto kuitenkin sopi oikein mainiosti bluesin esityspaikaksi, ja jatkossakin kirjasto tekee mielellään yhteistyötä Kaavi Bluesin kanssa. Asiakkaat olivat erityisen tyytyväisiä, ja kiittelivät kirjaston olevan ajan hermolla.

Jatkotoimenpiteet: 

Jatkossakin kirjasto haluaa mahdollisuuksien mukaan olla yhteistyössä Kaavi Bluesin kanssa. Tiloissamme voisi järjestää esimerkiksi pienimuotoisia konsertteja sekä näyttelyitä.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/03/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 600
Oma rahoitus yhteensä: 
€100
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 700
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 786
Oma rahoitus yhteensä: 
€389
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
1kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
106henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 500

Hanke on kokonaisuudessaan hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014