Kalajoen kirjaston uudet verkkosivut - kirjastojen siirtymäriitti II
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kalajoen kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Pohjankyläntie 6
85100
Kirjaston puhelin : 
044-4691289
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kalajoki.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kaljo
Y-tunnus : 
0185924-7
Yhteyshenkilön nimi : 
Eila Ainali
Puhelin : 
044-4691287
Sähköposti : 
eila.ainali@kalajoki.fi
Kuvaus : 

Haemme avustusta Kalajoen kaupunginkirjaston uusien verkkosivujen suunnitteluun ja teettämiseen ulkopuolisella asiantuntijalla.

Kalajoen kirjastolla on kahdet verkkosivut, koska Himangan kunta liittyi Kalajokeen 1.1.2010. Kirjastopalvelujen yhdistämiseen liittyviä ongelmia ratkottiin  Kirjastojen siirtymäriitti -hankkeessa, jossa yhtenäistettiin kirjastojen palvelukäytäntöjä. Vielä yhdistämättä ovat verkkokirjasto ja kotisivut.

 Nykyiset sivut ovat vanhat ja sijaitsevat Kalajoen kaupungin sivuilla. Sivut ovat sekavat ja niissä on paljon virheitä. Kaupungin verkkosivujen julkaisujärjestelmä ei mahdollista isoja muutoksia nykyisiin sivuihin. Nykyisiä sivuja ei kannata enää korjata ja kehittää, vaan sivut pitäisi tehdä kokonaan uusiksi, uudella pohjalla. Kirjaston henkilökuntaresurssit ja osaaminen eivät riitä uusien sivujen suunnitteluun ja tekemiseen. Sivujen suunnittelu maksaa arviolta 10 000 - 20 000 euroa.

Kirjaston uudet kotisivut palvelevat kirjaston asiakkaita, henkilökuntaa ja kaupunkilaisia. Tavoitteena on uudistaa sivustoa samalla myös sisällöllisesti: uudet kotisivut mahdollistavat esim. kotiseutuaineiston paremman esillepanon, samoin lasten- ja nuortenaineiston ja palvelujen esiintuomisen.

Hankerahalla palkataan web-suunnittelija, joka suunnittelee uudet sivut henkilökunnan ja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Perustetaan henkilökunnan ja asiakkaiden muodostama työryhmä, joka antaa vinkkejä siitä, mitä sivustolla tulisi olla. Sivuston tekijä kouluttaa henkilökuntaa sivuston käytössä.

 

 

Aiemmat hankkeet: 

Kirjastojen siirtymäriitti

Aloituspäivämäärä : 
02/09/2013
Lopetuspäivämäärä : 
30/05/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€15 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€3 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€18 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0

 

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta: http//hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013

 
okm
avi