Kerran kuussa kirjastoon jatkossakin
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Urjalan kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
PL 42
31761
Kirjaston puhelin : 
040 335 4265
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@urjala.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Urja
Y-tunnus : 
0157323-0
Yhteyshenkilön nimi : 
Merja Tuovio
Puhelin : 
040 335 4264
Sähköposti : 
merja.tuovio@urjala.fi
Kuvaus : 

Urjalan kirjasto haluaa tarjota lisää monipuolisia kulttuuri- ja asiantuntijailtoja. Tarkoituksena on järjestää kuukausittain eri aihepiireihin liittyviä luentoja ja tapahtumia. Tilaisuuksien kohderyhmää ei ole rajattu, vaan suunnitelmissa on järjestää tapahtumia kaikenikäisille.

Aikaisemman "Kerran kuussa kirjastoon" -hankkeen puitteissa asiakkailta on tiedusteltu mieluisia teemoja tilaisuuksia varten. Kyselylomakkeista kävi ilmi toiveita mm. seuraavista aiheista:

-Hyvä elämä

-Naurujooga

-Eläinterapia

-Elämänkerran kirjoittamisen kurssi

-Kirjailijavierailut

Kirjaston tavoitteena on innostaa jo tuttuja asiakkaita monipuolisempaan ja laaja-alaisempaan kirjastonkäyttöön. Asiantuntijailtojen toivotaan tuovan mukanaan uusia asiakkaita kuntalaisista jotka eivät vielä kirjastoa käytä. Samalla pyritään mataloittamaan kynnystä tulla kirjastoon.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Eri yhdistykset ja järjestöt.

Aiemmat hankkeet: 

"Kerran kuussa kirjastoon" -hanke aloitettiin syksyllä 2012. Hankkeen myötä kirjastossa on järjestetty luentoja eri aiheista sekä käsityö- ja askarteluiltoja. Tapahtumat ovat saaneet hyvän vastaanoton ja hankkeelle halutaan jatkoa.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Urjalan kirjasto järjesti hankkeen puitteissa erilaisia tapahtumia niin aikuisille kuin lapsille vuosina 2014–2015. Aikuisille järjestettiin syyskuussa 2014 Keliakia-ilta, joka toteutettiin yhteistyössä Pirkanmaan Keliakiayhdistyksen kanssa. Lokakuussa pidettiin luento alkuperäiskarjasta ja luomumaidontuotannosta. Luento järjestettiin yhteistyössä Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen kanssa. Joulukuussa askarreltiin joulukortteja. Tammikuussa 2015 pidettiin Osuuspankin verkkopankki-ilta sekä Säästöpankin verkkopankki-info, joissa ihmisten oli mahdollisuus saada neuvoja pankkien asiantuntijoilta verkkopankkien turvallisesta käytöstä. Helmikuussa järjestettiin käsityöilta.

Koululaisten lomaviikolla helmikuussa järjestettiin nuorille kaksi kertaa elokuvaesitys ”Lasse Kreikassa”. Maaliskuussa kirjastossa pidettiin Tuunausilta, jossa opastettiin vanhojen kirjojen ja lehtien uusiokäyttöä. Tapahtuma oli niin suosittu, että huhtikuussa pidettiin toinen Tuunausilta, jossa vanhasta kirjasta tehtiin kassi. Huhtikuussa kirjastossa järjestettiin myös runoesitys, joka sisälsi musiikkia. Toukokuussa ja kesäkuun alussa esitettiin 12 kertaa lastentapahtuma. Kirjaston henkilökunta oli vastuussa tapahtuman järjestelyistä ja esittämisestä. Tapahtumissa kävi lapsia Urjalan alueen päiväkodeista, perhepäivähoidosta, esikoulusta ja kouluista. Elokuussa kirjastossa oli esillä Martta Wendelinin taidetta, ja näyttelystä pidettiin myös avajaistilaisuus. Kirjastossa järjestettiin myös kaksi kirjansidontanäytöstä syyskuun aikana. Syyskuussa pidettiin myös jo aiemmin ihmisiä innostanut vanhojen kirjojen Tuunausilta. Lokakuussa oli taas vuorossa asiantuntijaluento pienkanalan suunnittelusta ja kanojen hoidosta. Luento järjestettiin yhdessä Urjalan Eläinsuojeluyhdistyksen kanssa.

Jatkotoimenpiteet: 

Urjalan kirjastossa pyritään jatkossakin järjestämään kuukausittain erilaisia tapahtumia. Tapahtumien järjestämisestä on muodostunut vakiintunut tapa, jota jatketaan edelleen. Kirjaston tapahtumat tavoittavat usein myös ihmisiä, jotka eivät muuten käyttäisi kirjastoa, mikä lisää kirjaston asiakasvirtaa. Urjalan alueen kouluja, esikouluja ja päiväkoteja voidaan nyt jo pitää kirjaston toimivina yhteistyökumppaneina, ja tätä yhteistyötä pyritään jatkamaan.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 726
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 726

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
28kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
409henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000

LSSAVI/xx/07.03.08/2014

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014 ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014

 
okm
avi