KevätKarkelot & SyysShow
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Urjalan kirjasto
Kirjaston osoite : 
Tampereentie 4
31760
Kirjaston puhelin : 
040 335 4265
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@urjala.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Urja
Y-tunnus : 
0157323-0
Yhteyshenkilön nimi : 
Merja Tuovio
Puhelin : 
040 335 4264
Sähköposti : 
merja.tuovio@urjala.fi
Kuvaus : 

Urjalan kirjasto järjestää lastentapahtumia keväisin ja syksyisin. Tapahtumat sisältävät erilaisia esityksiä, nukketeatteria, näytelmiä, kirjan ja runon luentaa sekä muuta toimintaa.

Hankkeen avulla kirjasto haluaa tutustuttaa lapset kirjaston ja tarinoiden maailmaan. Budjetti koostuu neljästä eri osiosta:

- Mahdollisella avustuksella hankitaan uusia rooliasuja ja käsinukkeja näytelmiin sekä muuta rekvisiittaa. 

- Kuljetuskustannukset haja-asutusalueen esi- ja alakouluilta

- KevätKarkelot -lastentapahtuman järjestäminen alle kouluikäisille

- SyysShown järjestäminen kouluikäisille (syksyinen iltakirjasto)

 

 

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Kunnan varhaiskasvatus ja alakoulut

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Urjalan kirjasto järjesti hankkeen puitteissa lastentapahtumia sekä keväällä että syksyllä 2013-2014. Tapahtumien "tähtenä" oli joka kerta henkilökunnan esittämä näytelmä joko nukkein kera tai ilman. Muukin ohjelmisto toteutettiin kirjaston henkilökunnan voimin. Syksyllä 2013 teemana oli "Rokkia ja hukkia", jossa kirjojen ja runojen luvun lisäksi esitettiin nukketeatterinäytelmä Rocksammakko Heikki. Keväällä 2014 liikuttiin merellisissä tunnelmissa Hiio hoi-lastentapahtuman myötä. Ohjelmistossa oli temppurata, tarinoiden ja lorujen lukemista sekä nukketeatterinäytelmä Merirosvoilun alkeita. Saman vuoden syksyn lastentapahtumaa vietettiin jouluisissa merkeissä. Teemana oli tuolloin "Satujunan kyydissä", ja junan kyydissä matkattiinkin kuvainnollisesti ihan Korvatuntunturille asti katsomaan näytelmää "Tonttujen erehdys". Matkan aikana myös jumpattiin, sekä kuunneltiin satuja ja runoja.   

Lastentapahtumiin kutsuttiin kaikki kunnan päivähoidossa ja esikoulussa olevan lapset. Kussakin lastentapahtumassa järjestettiin myös yleisölle avoimia näytöksiä, jolloin myös kotihoidossa olevat lapset pääsivät mukaan. Alakoulujen 1. ja 2.luokan oppilaat kävivät myös tapahtumissa, pienten kyläkoulujen osalta tapahtumaan osallistuivat kaikki oppilaat. Lastentapahtumat siis tavoittivat laajasti kunnan kaikki lapset. Tapahtumien avulla kirjasto pyritään tekemään tutuksi jo pienestä pitäen, paikaksi jonne on helppo ja mukava tulla. Yhteistyö kunnan päivähoidon ja alakoulujen kanssa on sujuvaa, eri yksiköt osallistuivat mielellään tapahtumiin. Hankkeen puitteissa kirjaston henkilökuntaa kävi myös vinkkaamassa kirjoja Urjalan Aseman koulun oppilaille. Hankkeelle myönnetty rahoitus mahdollisti lastentapahtumien ja kirjavinkkausten järjestämisen, koska avustuksen myötä kirjastoon pystyttiin palkkamaan sijainen vakituisen henkilökunnan ollessa sidottu em. tehtäviin.  

 

Jatkotoimenpiteet: 

Kirjasto pyrkii jatkossakin järjestämään säännöllisesti ja mahdollisuuksien mukaan lastentapahtumia päiväkoti- ja alakouluikäisille lapsille. Koska yhteistyö on sujuvasti jo alkanut, on varmasti helpompi tavoittaa päivähoitoyksiköitä ja koululuokkia kirjastoon.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 250
Oma rahoitus yhteensä: 
€750
Budjetti euroissa yhteensä: 
€3 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€4 009
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 060

Tilastot:
Koulutuksiin osallistujia: 
1henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
31kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
597henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 800

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013