Kielikahvilat
Vuoden 2011 Hyvä käytänne   


Kuvan lähde: 
Kuva: Hämeenlinnan kaupunginkirjasto
Hämeenlinnan kaupunginkirjasto - Hämeen maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
Lukiokatu 2
13100
Kirjaston puhelin : 
03 6212598
Kirjaston sähköposti : 
tietopalvelu@hameenlinna.fi
ISIL-tunnus : 
FIHM
Y-tunnus : 
Y 0146921-4
Yhteyshenkilön nimi : 
Sini Kiuas
Puhelin : 
03 621 2607
Sähköposti : 
sini.kiuas@hameenlinna.fi
Kuvaus : 

Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kielikahvilat kutsuvat eri kieli- ja kulttuuritaustaisia keskustelemaan, tutustumaan toisiinsa ja oppimaan kieliä. Kirjaston yhteistyökumppaneina ovat olleet Maahanmuuttoinfo-hanke, kaupungin maahanmuuttajapalvelut, Viittakivi International Association ja Vanajaveden Opisto.

Kielikahvilat kokoontuvat pääkirjaston kahvilassa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 18-19.30. Kirjasto tarjoaa tilan, tiedottaa kielikahviloista, tiedottaa kielikahvilan asiakkaille kirjaston palveluista ja vinkkaa kieliin liittyvää aineistoa. Yhteistyökumppanit vastaavat muista järjestelyistä ja kutsuvat osallistujia  omien verkostojensa kautta. Maahanmuuttoinfo-hanke on tarjonnut 30 osallistujalle kahvi- tai teetarjoilun.

Kahviloissa on puhuttu 16 eri kieltä, mm. espanjaa, kreikkaa, viroa, farsia, thaita, venäjää, turkkia, ruotsia, saksaa, daria ja englantia. Jokaisessa pöydässä puhutaan yhtä kieltä kerrallaan. Jokaista pöytää isännöi tai emännöi kielen alkuperäispuhuja. Kahviloissa on aina myös suomen kielen pöytä. Kielikahvilassa on ollut 20-40 eri-ikäistä osallistujaa kerralla. Ilmapiiri on ollut innostunut ja keskustelun aiheet ovat olleet yhtä moninaiset kuin osallistujat. 

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Maahanmuuttoinfo-hanke (ESR-hanke), Hämeenlinnan kaupungin maahanmuuttajapalvelut, Vanajaveden opisto

 

Aloituspäivämäärä : 
16/01/2011
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Budjetti euroissa yhteensä: 
€0
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


 
okm
avi