Kirjan kanssa et ole koskaan yksin
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Hämeenkyrön kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kyrönsarventie 16
39100
Kirjaston puhelin : 
050 3904213
Kirjaston sähköposti : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Hamkun
Y-tunnus : 
0132947-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Liisa Mäntylä
Puhelin : 
0503904213
Sähköposti : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
Kuvaus : 

Tarkoituksena on järjestää iäkkäämmille asiakkaille suunnattu tapahtuma, jossa on kirjavinkkausta, kirjailijavieras, kahvitus, kirjaston palvelujen ja etenkin tuoreen kotikirjastopalvelun esittelyä. Tilaisuudessa esitellään myös esimerkiksi näkövammaisille suunnattuja palveluita ja muita vanhuspalveluita. Tilaisuus voidaan järjestää yhteistyössä kunnan sosiaalipalvelun ja erilaisten yhdistysten kanssa.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Yhden tapahtuman sijasta järjestettiin Vanhusten viikolla 5. - 12.10 neljänä päivänä jotain ohjelmaa. Maanantaina oli kirjavinkkaus senioreille ja ikäihmisille. Vinkkarina oli informaatikko Suvi Oksanen. Tilaisuuteen liittyi monistettu suosittelulista, kahvitarjoilu ja kirjanäyttely. Tiistaina oli SeniorSurf-päivä. Keskiviikkona esiteltiin käsityö- ja askartelukirjoja ja kirjastolla oli skräppipaja. Keskiviikkona oli tuolijumppa. Liikunnanohjaaja kertoi toimintakykyä ylläpitävistä kotona tehtävistä harjoituksista. Koko viikon kirjastossa oli Celia-kirjastoa esittelevä näyttely, ja Celian palveluita mainostettiin asiakkaille muutenkin. Perjantaina oli vielä mielikirjanäyttely, johon oli koottu paikallisten eläkeläisyhdistysten kautta jäsenten mielikirjoja.

 

Jatkotoimenpiteet: 

Celia-kirjastoon tutustuminen johti lisääntyneeseen yhteistyöhön. Yhdelle kirjastokotipalvelun asiakkaalle on tilattu Daisy-äänikirjojen kuuntelulaite. Viikon aikana tulleet kyselyt toivat ilmi asiakkaiden tarpeen Celia-palveluihin, mutta lääkärintoditusten hankkiminen koettiin vaikeana. Vuoden 2015 hankkeissa onkin kirjaston jatkohanke "Lisää lukumahdollisuuksia! Kotikirjastopalvelu palvelee näinkin".Tarkoituksena on hankkia kotikirjastopalveluille lukulaitteita, joita voidaan antaa kokeiltavaksi ja näin rohkaista asiakkaita käyttämään Celia-kirjaston palvelua.  

Tapahtumaa varten kotikirjastopalvelusta vastaava kirjastonhoitaja osallistui  Suomen Kirjastoseuran järjestämään koulutukseen "Käymme yhdessä ain – koti- ja laitoskirjastotyön muotoja" 12.9.2014. Lisäksi tilattiin osallistujille jaettavaksi Kirjastolehden Seniori-teemanumeroa.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2014
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 700
Oma rahoitus yhteensä: 
€300
Budjetti euroissa yhteensä: 
€2 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 568
Oma rahoitus yhteensä: 
€568

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
1kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
1henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
5kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
36henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti.

Hankkeen tulee huomioida yhteistyömahdollisuudet Celia-kirjaston Kirjasto kaikille-hankkeen kanssa.

Perustelumuistio 2014 ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014