Kirjan kanssa et ole koskaan yksin
År 2014 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Hämeenkyrön kirjasto
Bibliotekets adress : 
Kyrönsarventie 16
39100
Bibliotekets telefonnummer : 
050 3904213
Bibliotekets e-postadress : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
ISIL-kod : 
FI-Hamkun
FO-nummer : 
0132947-3
Ansvarsperson : 
Liisa Mäntylä
Telefonnummer : 
0503904213
E-post : 
liisa.mantyla@hameenkyro.fi
Projektbeskrivning : 

Tarkoituksena on järjestää iäkkäämmille asiakkaille suunnattu tapahtuma, jossa on kirjavinkkausta, kirjailijavieras, kahvitus, kirjaston palvelujen ja etenkin tuoreen kotikirjastopalvelun esittelyä. Tilaisuudessa esitellään myös esimerkiksi näkövammaisille suunnattuja palveluita ja muita vanhuspalveluita. Tilaisuus voidaan järjestää yhteistyössä kunnan sosiaalipalvelun ja erilaisten yhdistysten kanssa.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Yhden tapahtuman sijasta järjestettiin Vanhusten viikolla 5. - 12.10 neljänä päivänä jotain ohjelmaa. Maanantaina oli kirjavinkkaus senioreille ja ikäihmisille. Vinkkarina oli informaatikko Suvi Oksanen. Tilaisuuteen liittyi monistettu suosittelulista, kahvitarjoilu ja kirjanäyttely. Tiistaina oli SeniorSurf-päivä. Keskiviikkona esiteltiin käsityö- ja askartelukirjoja ja kirjastolla oli skräppipaja. Keskiviikkona oli tuolijumppa. Liikunnanohjaaja kertoi toimintakykyä ylläpitävistä kotona tehtävistä harjoituksista. Koko viikon kirjastossa oli Celia-kirjastoa esittelevä näyttely, ja Celian palveluita mainostettiin asiakkaille muutenkin. Perjantaina oli vielä mielikirjanäyttely, johon oli koottu paikallisten eläkeläisyhdistysten kautta jäsenten mielikirjoja.

 

Fortsatta åtgärder: 

Celia-kirjastoon tutustuminen johti lisääntyneeseen yhteistyöhön. Yhdelle kirjastokotipalvelun asiakkaalle on tilattu Daisy-äänikirjojen kuuntelulaite. Viikon aikana tulleet kyselyt toivat ilmi asiakkaiden tarpeen Celia-palveluihin, mutta lääkärintoditusten hankkiminen koettiin vaikeana. Vuoden 2015 hankkeissa onkin kirjaston jatkohanke "Lisää lukumahdollisuuksia! Kotikirjastopalvelu palvelee näinkin".Tarkoituksena on hankkia kotikirjastopalveluille lukulaitteita, joita voidaan antaa kokeiltavaksi ja näin rohkaista asiakkaita käyttämään Celia-kirjaston palvelua.  

Tapahtumaa varten kotikirjastopalvelusta vastaava kirjastonhoitaja osallistui  Suomen Kirjastoseuran järjestämään koulutukseen "Käymme yhdessä ain – koti- ja laitoskirjastotyön muotoja" 12.9.2014. Lisäksi tilattiin osallistujille jaettavaksi Kirjastolehden Seniori-teemanumeroa.

Projektet börjar : 
01/01/2014
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€1 700
Egen finansiering: 
€300
Budget sammanlagt: 
€2 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€1 568
Egen finansiering: 
€568

Statistik:
Utbildningar: 
1kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
1henkilö/person
Antalet evenemang: 
5kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
36henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€1 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti.

Hankkeen tulee huomioida yhteistyömahdollisuudet Celia-kirjaston Kirjasto kaikille-hankkeen kanssa.

Perustelumuistio 2014 ks.

http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014