Kirjasta kaveri: lasten ja aikuisten lukuharrastuksen edistäminen
År 2013 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Ikaalisten kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 51
39501
Bibliotekets telefonnummer : 
03-458 67 80
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@ikaalinen.fi
ISIL-kod : 
FI-Ikaal
FO-nummer : 
0203797-4
Ansvarsperson : 
Elina Pimiä
Telefonnummer : 
03-450 1374
E-post : 
elina.pimia@ikaalinen.fi
Projektbeskrivning : 

Lasten ja aikusten lukemisen ja kirjallisuuden harrastamista edistetään järjestämällä kirjailijavierailuja, kirjavinkkausta ja säännöllisiä lasten satutunteja. Kirjasta kaveri -hankkeen aikana kirjasto järjestää 3-5 sekä lapsille että aikuisille suunnattua kirjailijavierailua. Yhden kirjailijavierailuista on tarkoitus olla kirjastoauton mukana, jolloin myös kyläkoulujen oppilaat tapaavat kirjailijan. Lisäksi kirjasto järjestää monipuolisesti eri kirjallisuuden lajeja esitteleviä, 8-10 kirjavinkkausta eri-ikäisille lapsille ja aikuisille. Hankkeen myötä alle kouluikäisten lasten satutuokioiden järjestämiseen on mahdollista saada säännöllisyyttä palkkaamalla siihen oma satutuokioiden pitäjä.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjasta kaveri -hankkeen aikana Ikaalisten kaupunginkirjasto järjesti kaikkiaan 34 tilaisuutta. Suurin osa tilaisuuksista oli kirjailijavierailuja, jolloin kirjailija yleensä esiintyi päivällä koululaisille ja illalla kirjastossa aikuisille. Pyrimme valitsemaan kirjailijoita, jotka ovat kirjoittaneet sekä lapsille että aikuisille, jolloin kirjailijan vierailua pystyttiin hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti. Lisäksi järjestimme kaksi nukketeatteri- ja musiikkitilaisuutta.

Tapahtumat ovat huvin ja hyödyn lisäksi tiivistäneet kirjaston ja koulujen yhteistyötä sekä tuoneet kirjastolle näkyvyyttä paikallislehdessä ja sosiaalisessa mediassa. Kirjaston käyttö- ja lainausluvut ovat jatkaneet nousuaan.

 

Fortsatta åtgärder: 

Kirjaston ja koulujen välisiä yhteistyömuotojen kehittämistä on jatkettu Lukuinto-pilotoinnin ja Lukuinto Ikaalissa -hankkeiden kautta.

Kirjasto on jatkanut kirjallisuusaiheisten tilaisuuksien järjestämistä aikuisille mm. paikallisten yhdistysten kanssa. Pyrimme siihen, että n. kerran kuukaudessa kirjastossa olisi jokin tilaisuus myös aikuisille. Kun tilaisuuksia järjestetään säännöllisesti, asiakkaat tottuvat tulemaan niihin.

Projektet börjar : 
01/05/2013
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€6 000
Egen finansiering: 
€1 000
Budget sammanlagt: 
€7 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€6 000
Egen finansiering: 
€1 000

Statistik:
Antalet evenemang: 
34kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
2 333henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€5 000

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013