Kirjasto ihan pihalla
Vuoden 2014 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Riihimäen kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Kauppakatu 16
11100
Kirjaston puhelin : 
019 7584679
Kirjaston sähköposti : 
kaija.viskari@riihimaki.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Rihma
Y-tunnus : 
0152 563-4
Yhteyshenkilön nimi : 
Kaija Viskari
Puhelin : 
019 7584679
Sähköposti : 
kaija.viskari@riihimaki.fi
Kuvaus : 

Riihimäen kirjasto on kahtena vuotena kesän alkajaisiksi toteuttanut "Kirjasto ihan pihalla" tapahtuman kirjaston puistossa. Väkeä oli 2013 tapahtumassa n. 1000. Toteutusta varten olemme lainanneet katoksia, kalusteita, mattoja yms. henkilökunnalta, ystäviltä ja tuttavilta. Tarkoituksena on tehdä tästä koko perheen tapahtumasta pysyvä perinne. Olemme saaneet tapahtumasta erittäin paljon positiivasta palautetta ja tavoittaneet myös muita kuin kirjaston vakituisia käyttäjiä.

Hankkeen toteuttamiseksi haemme avustusta tarvittavien katosten, kalusteiden, erilaisten tarvikkeiden ja välineiden hankintaan. Tarkoituksena on hankkia kestävät ja toimivat katokset ja kalusteet ja muut tarvikkeet, emmekä näitä pysty kirjaston määrärahoilla hankkimaan. Lisäksi haluaisimme kehittää tapahtumaa entisestään ja vuoden 2014 tapahtumaan palkkaisimme myös esiintyjiä ja mahdollisesti jonkun "julkkiksen" juontamaan tilaisuutta. Tapahtuman kesto on ollut 3-4 tuntia. Ohjelmassa on kirjavinkkausta ja esittelyä aikuisille ja lapsille, sadunkerrontaa, musiikkiesityksiä, tonssiesityksiä, muita esityksiä, poistokirjamyyntiä, pelejä ja leikkejä lapsille liikuntatoimen avustuksella, puutarhavinkkejä kaupungin puutarhapuolen avustuksella ja paljon muuta iloista ja hauskaa kesän alkajaisiksi. Kirjaston puisto antaa erittäin hyvät puitteet tapahtuman järjestämiselle.

Toteutusaika  1.5.2014-30.6.2014

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Hanketta varten tehtiin viestintäsuunnitelma ja mainosmateriaalia. Tapahtumasta tehtiin mainosjulisteita, joita jaettiin kirjaston ilmoitustaulujen lisäksi kaupungin keskustan liikkeisiin ja lähikirjastoihin. Tapahtumaa mainostettiin myös kirjaston nettisivuilla, kaupungin sähköisessä tapahtumakalenterissa, kirjaston Facebook-sivuilla ja twitterissä. Sosiaalisessa mediassa tapahtuman tiedotus saavutti useita satoja ihmisiä. Tapahtumasta tehtiin myös lehdistötiedote, joka lähetettiin Aamupostiin, Hämeen Sanomiin, Viikko Uutisiin, Radio Hämeeseen ja kirjastot.fi -sivustolle. Lisäksi paikalliseen lehteen tehtiin maksettu 4-värinen mainos.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Tällä kertaa teemana oli hyvinvointi. Avustuksen ansiosta saatoimme hankkia pitkäikäisiä kalusteita (kaksi ulkokatosta ja päivänvarjo) ja tarjoiluvälineistöä tapahtumaan. Palkkasimme myös tapahtumaan hyvinvoinnista kertovan joogaopettaja – värikoloristin sekä muusikoita ja ammattijuontajan. Avustuksen turvin saatoimme käyttää rahaa enemmän myös tapahtuman mainontaan. Tapahtuman kautta myös loimme ja ylläpidimme yhteistyöverkostoja, muun muassa kaupungin liikuntapalvelut ja katu- ja puistoyksikkö osallistuivat tapahtumaan oman hyvinvointipisteensä kautta.

Tapahtuman ohjelmassa oli: joogaa ja väritietoutta, liikuntatietoa ja liikuntavaunu, musiikkia ja laulua, puutarhavinkkejä, hyvinvointikirjoja, voimistelunäytös x 2
tyttöjen lauluesitys, kahvipiste, poistokirjamyyntiä, arpajaiset
Lapsille: Kepparirata (kunniakirja), kasvien istutusta, kasvomaalausta, askartelua, pihapelejä, lelunvaihtopiste, kilpailu: suosittele hyvä kirja

Mainonta oli tavoittanut ihmiset hyvin, tapahtumassa kävi noin 900 ihmistä. Poistokirjoja myytiin yli 660 kappaletta, kasvomaalauksia tehtiin noin 100 ja lasten keppariradan suoritti 115 lasta. Kahvipiste (ilmainen) oli suosittu: kahvia meni noin 150 kupillista, mehua 50 litraa ja keksejä noin 5 kg. Eri hyvinvointipisteillä oli runsaasti kävijöitä ja heiltä saadun palautteen, sekä oman arvion perusteella, tapahtuma onnistui erinomaisesti. Tapahtumassa järjestettiin arpajaiset, jossa sai samalla arvioida tapahtuman onnistumista, 89 % arvioi sen positiiviseksi! Myös tapahtumaan osallistuneet esiintyjät olivat tyytyväisiä tapahtumaan.

Onnistuimme tarjoamaan asiakkaillemme virkistävän iltapäivän, sekä saimme tapahtumaan osallistumaan myös ihmisiä jotka eivät ole vakituisia kirjaston käyttäjiä. Tapahtuman monipuolisuus ja täysi maksuttomuus ilahduttivat kävijöitä. Tulokset osoittivat, että tapahtumaan käytetty avustus toi lisäarvoa tapahtumalle. Saimme hienommat puitteet pihalle ja hyviä, mielenkiintoisia esiintyjiä sekä ammattitaitoisen juontaja, joka piti tunnelmaa yllä. Tapahtumassa pääsivät esiintymään myös lapset, jotka saivat hyvää esiintymiskokemusta. Tapahtuma elävöitti kirjaston kesän alkua mukavasti. Positiivisen palautteen ja kävijämäärän vuoksi aiomme järjestää ”Kirjasto ihan pihalla” – tapahtumaa jatkossakin.

Jatkotoimenpiteet: 

Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa, ja tietysti toivomme, että voimme jatkaa tapahtuman järjestämistä jatkossakin vuosittain. Seuraavalle vuodelle voidaan alkaa suunnitella alustavasti teemaa ja miettiä kohderyhmää. Taloudellisista syistä ja henkilöresursseista johtuen, voi kuitenkin olla, että tapahtumaa täytyy hieman supistaa, mutta toiveena on, että tapahtuma ainakin jossain muodossa toteutuisi. Jos ei nyt, niin seuraavana vuonna sitten ainakin, kun on kirjaston 30-v juhlavuosi.

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2014
Lopetuspäivämäärä : 
30/06/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€6 200
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€7 700
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€2 738
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
0kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
0henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
1kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
900henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000
 
okm
avi