Kirjasto On The Rocks
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Oma kuva
Kurikan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Seurapuistikko 2
61300
Kirjaston puhelin : 
06-451 3635
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kurikka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kurka
Y-tunnus : 
0209046-8
Yhteyshenkilön nimi : 
Paula Rönni
Puhelin : 
06-451 3637
Sähköposti : 
paula.ronni@kurikka.fi
Kuvaus : 

Kirjaston uusittu musiikkiosasto voisi toimia vielä nykyistä laajemmin musiikillisena kohtauspaikkana. Paikkakunnalla ei enää ole levykauppoja tai divareita, joissa musiikin ystävät kohtaisivat ja esiintymisfoorumeita paikallisille musiikin tekijöillekin on niukasti.

Kirjastossa on lähes vuoden kokoontunut kuukausittain musaklubi, jossa levyraatimaisesti keskustellaan ja pisteytetään jäsenten musiikkivalintoja. Musaklubi on jo aktivoinut aiemmin vähän kirjastoa käyttäneitä musiikin harrastajia. Tätä kehityssuuntaa haluamme jatkaa ja laajentaa. Varsinkin 30-60-vuotiaiden ikäryhmästä, ns. rock-sukupolvesta, löytyy potentiaalisia kirjaston käyttäjiä, joille kirjaston musiikkipalvelut eivät ole ennestään tuttuja.

Tarkoituksenamme on kokeiluluonteisesti virittää musaklubitoimintaa myös Jurvan kirjastoon.

Järjestämme molempina vuosina kirjastoon musiikin teemaviikon, jolloin kirjaston tilat aukeavat estradiksi paikallisille yhtyeille. Lisäksi järjestämme levynvaihtopäivän  teemalla "vie tai tuo levy ilmaiseksi". Musiikkifaneja aktivoidaan sosiaalisen median kautta esim. arvioimaan ja suosittelemaan musiikkiaineistoa sekä antamaan hankintatoiveita ja vinkkejä. Aktiivit palkitaan musiikkiaiheisilla palkinnoilla. Kutsumme myös musakirjavinkkareita esiintymään kirjastoihin.

Molempina vuosina järjestämme kirjastossa tilaisuuden, johon kutsumme esiintymään kaiken kansan tunteman musiikkitietämyksen suuren nimen. Tilaisuuksia markkinoidaan lehdistötiedotteiden, radiojuttujen yms. avulla koko maakunnan laajuisesti. Tätä kautta teemme myös kirjastoa ja sen musiikkipalveluja  tunnetuksi.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0

Määrärahan vähäisyyden ja hakemusten suuren määrän vuoksi Pohjanmaan ELY-keskus priorisoi muita hankkeita.