Kirjasto On The Rocks
År 2013 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Bildens ursprung: 
Oma kuva
Kurikan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Seurapuistikko 2
61300
Bibliotekets telefonnummer : 
06-451 3635
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kurikka.fi
ISIL-kod : 
FI-Kurka
FO-nummer : 
0209046-8
Ansvarsperson : 
Paula Rönni
Telefonnummer : 
06-451 3637
E-post : 
paula.ronni@kurikka.fi
Projektbeskrivning : 

Kirjaston uusittu musiikkiosasto voisi toimia vielä nykyistä laajemmin musiikillisena kohtauspaikkana. Paikkakunnalla ei enää ole levykauppoja tai divareita, joissa musiikin ystävät kohtaisivat ja esiintymisfoorumeita paikallisille musiikin tekijöillekin on niukasti.

Kirjastossa on lähes vuoden kokoontunut kuukausittain musaklubi, jossa levyraatimaisesti keskustellaan ja pisteytetään jäsenten musiikkivalintoja. Musaklubi on jo aktivoinut aiemmin vähän kirjastoa käyttäneitä musiikin harrastajia. Tätä kehityssuuntaa haluamme jatkaa ja laajentaa. Varsinkin 30-60-vuotiaiden ikäryhmästä, ns. rock-sukupolvesta, löytyy potentiaalisia kirjaston käyttäjiä, joille kirjaston musiikkipalvelut eivät ole ennestään tuttuja.

Tarkoituksenamme on kokeiluluonteisesti virittää musaklubitoimintaa myös Jurvan kirjastoon.

Järjestämme molempina vuosina kirjastoon musiikin teemaviikon, jolloin kirjaston tilat aukeavat estradiksi paikallisille yhtyeille. Lisäksi järjestämme levynvaihtopäivän  teemalla "vie tai tuo levy ilmaiseksi". Musiikkifaneja aktivoidaan sosiaalisen median kautta esim. arvioimaan ja suosittelemaan musiikkiaineistoa sekä antamaan hankintatoiveita ja vinkkejä. Aktiivit palkitaan musiikkiaiheisilla palkinnoilla. Kutsumme myös musakirjavinkkareita esiintymään kirjastoihin.

Molempina vuosina järjestämme kirjastossa tilaisuuden, johon kutsumme esiintymään kaiken kansan tunteman musiikkitietämyksen suuren nimen. Tilaisuuksia markkinoidaan lehdistötiedotteiden, radiojuttujen yms. avulla koko maakunnan laajuisesti. Tätä kautta teemme myös kirjastoa ja sen musiikkipalveluja  tunnetuksi.

Projektet börjar : 
01/04/2013
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€4 000
Egen finansiering: 
€500
Budget sammanlagt: 
€4 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Määrärahan vähäisyyden ja hakemusten suuren määrän vuoksi Pohjanmaan ELY-keskus priorisoi muita hankkeita.