Kirjastokaista.fi
Vuoden 2010 OKM-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi
Yhteyshenkilön nimi : 
Riitta Taarasti
Puhelin : 
050 3421198
Sähköposti : 
riitta.taarasti@kirjastot.fi
Kuvaus : 

Kirjastokaista.fi sisältää kirjasto- ja kulttuuriaiheisia videoita ja radio-ohjelmia. Kirjastokaistan tavoite on markkinoida ja esitellä kirjastoja ja niiden tarjoamia sisältöjä ja palveluita. Kirjastokaistan ohjelmat jakautuvat alan sisäisten teemojen käsittelyyn eli alan viestintään ja toisaalta kirjastomarkkinointiin laajemmille yleisöille. Kirjastokaista on alan näyteikkuna ja työkalu kirjastomarkkinointiin. Kirjastokaista on verkostoitunut laajasti myös kirjastoalan ulkopuolelle ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on jatkuvaa.

Aiemmat hankkeet: 

Kirjastokaista.fi palvelua edelsi pilottivaihe, joka tehtiin yhdessä Kuntakanavan kanssa. Projektin pilottivaihe toteutettiin 1.10.2009-30.4.2010. Pilottivaiheessa julkaistu Kuntakanavan tilaamaa Kirja- ja kirjastokanava –käyttöliittymää käytettiin 12.11.2009-29.3.2010, jonka jälkeen Kuntakanavan ja kirjaston verkkotelevisiot eriytyivät. Kirjastokaista julkaistiin 29.3.2010. Kirjastokaistaan yhdistyi samalla Helsingin kaupunginkirjaston aiemmin toteutettu OKM:n rahoittama Kirjastoradio-projekti eli Kirjastokaista.fi yhdisti kirjastotelkkarin ja kirjastoradion.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 
Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjastokaista.fi tehostaa ja monipuolistaa kirjastojen valtakunnallista markkinointia ja lisää kirjastojen näkyvyyttä. Kirjastokaistan ohjelmat ovat rikastuttamassa kirjastojen verkkosivujen sisältöä ja käytettävissä eri tilaisuuksissa.

Jatkotoimenpiteet: 

Kirjastokaistan seuraava kehitysaskel on kieliversioiden työstäminen. Niiden käyttöönoton myötä ohjelmien uudeksi kohde- ja hyödyntäjäryhmäksi nousevat kirjastoammattilaiset ja kehittäjät kansainvälisesti.

Aloituspäivämäärä : 
30/09/2009
 


Anomuksen rahoitus

Toteutunut rahoitus


 
okm
avi