Kirjastokaista.fi
År 2010 OKM-hanke   (Projekt fått finansiering)


Yleisten kirjastojen keskuskirjasto - Kirjastot.fi
Ansvarsperson : 
Riitta Taarasti
Telefonnummer : 
050 3421198
E-post : 
riitta.taarasti@kirjastot.fi
Projektbeskrivning : 

Kirjastokaista.fi sisältää kirjasto- ja kulttuuriaiheisia videoita ja radio-ohjelmia. Kirjastokaistan tavoite on markkinoida ja esitellä kirjastoja ja niiden tarjoamia sisältöjä ja palveluita. Kirjastokaistan ohjelmat jakautuvat alan sisäisten teemojen käsittelyyn eli alan viestintään ja toisaalta kirjastomarkkinointiin laajemmille yleisöille. Kirjastokaista on alan näyteikkuna ja työkalu kirjastomarkkinointiin. Kirjastokaista on verkostoitunut laajasti myös kirjastoalan ulkopuolelle ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa on jatkuvaa.

Tidigare projekt: 

Kirjastokaista.fi palvelua edelsi pilottivaihe, joka tehtiin yhdessä Kuntakanavan kanssa. Projektin pilottivaihe toteutettiin 1.10.2009-30.4.2010. Pilottivaiheessa julkaistu Kuntakanavan tilaamaa Kirja- ja kirjastokanava –käyttöliittymää käytettiin 12.11.2009-29.3.2010, jonka jälkeen Kuntakanavan ja kirjaston verkkotelevisiot eriytyivät. Kirjastokaista julkaistiin 29.3.2010. Kirjastokaistaan yhdistyi samalla Helsingin kaupunginkirjaston aiemmin toteutettu OKM:n rahoittama Kirjastoradio-projekti eli Kirjastokaista.fi yhdisti kirjastotelkkarin ja kirjastoradion.

Webbsidor, publikationer och material: 
Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjastokaista.fi tehostaa ja monipuolistaa kirjastojen valtakunnallista markkinointia ja lisää kirjastojen näkyvyyttä. Kirjastokaistan ohjelmat ovat rikastuttamassa kirjastojen verkkosivujen sisältöä ja käytettävissä eri tilaisuuksissa.

Fortsatta åtgärder: 

Kirjastokaistan seuraava kehitysaskel on kieliversioiden työstäminen. Niiden käyttöönoton myötä ohjelmien uudeksi kohde- ja hyödyntäjäryhmäksi nousevat kirjastoammattilaiset ja kehittäjät kansainvälisesti.

Projektet börjar : 
30/09/2009
 


Finansiering av ansökan

Förverkligad finansiering