Kirjastomaskotti
År 2017 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Hyvinkään kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Torikatu 5
05800
Bibliotekets telefonnummer : 
019 459 2422
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@hyvinkaa.fi
ISIL-kod : 
FI-Hyvin
FO-nummer : 
0125866-0
Ansvarsperson : 
Silja Rytkönen
Telefonnummer : 
019 459 2429
E-post : 
kirjasto.lapset@hyvinkaa.fi
Projektets målsättning: 

Hankkeen tavoitteena on luoda kirjastolle oma maskotti, jota käytetään lapsiryhmien kirjastovierailuilla.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

1) maskotin toteutuminen

2) käytön määrä: kuinka usein maskottia käytetään

3) monipuolisuus: kuinka monipuolisesti maskottia käytetään

Projektbeskrivning : 

Haemme avustusta maskotin teettämiseen Hyvinkään kaupunginkirjastolle. Hyvinkään kaupunginkirjasto on jo pitkään voimakkaasti panostanut lukemisen edistämiseen lasten ja nuorten parissa, ja maskotin kehittäminen on seuraava askel tässä työssä. Haluamme tuoda tarinat ulos kirjojen kansien välistä kirjaston tilaan sekä luoda kirjastosta ympäristön, joka ruokkii lasten mielikuvitusta ja houkuttaa leikkimään ja kuvittelemaan. Teemme myös jatkuvasti enemmän jalkautuvaa kirjastotyötä kouluissa, päiväkodeissa ja leikkipuistoissa, ja maskotti palvelee tätäkin tavoitetta.

Kehitämme maskotiksi kirjastoon ja lukemiseen jollakin tavalla liittyvän mielikuvitusolennon, uuden eläinlajin, jota taustoittamaan keksimme tarinan. Tilaamme hahmosta graafiselta suunnittelijalta kuvamateriaalia, jota käytämme kirjaston tiedotteissa ja nettisivuilla. Tämän lisäksi teetämme muutaman nuken tai pehmoeläimen tekstiilitaiteilijalla tai nukentekijällä. Hahmoja voisi olla esimerkiksi kolme, joista yksi pysyisi aina kirjastossa ja kahta käytettäisiin koulu- ja päiväkotivierailuilla.

Maskotista on tarkoitus tulla kiinteä osa päiväkotien ja koulujen ryhmäkäyntejä. Jätämme eläinlajin tarinan riittävän aukkoiseksi, jotta tarinaa voi muunnella monenlaisten käyntien tarkoituksiin. Kaikkea ei ole tarkoitus kirjoittaa kerralla valmiiksi, vaan haluamme hyödyntää oliota kaikenlaisessa toiminnassa ja kehittää siihen jatkuvasti uusia ulottuvuuksia. Ideana on luoda kirjaston omaa mytologiaa, joka kutkuttaa lasten mielikuvitusta ja houkuttelee heitä kirjastoon. Kulkiessaan mukana kouluilla ja päiväkodeilla maskotti edustaa lapsille kirjastoa. Se on jännittävä ja kiehtova pala kirjaston tarustoa, mutta myös käsin kosketeltava ja konkreettinen. Se herättää lapsissa halun nähdä lisää, tulla kirjastoon myös vapaa-ajalla katsomaan tuon salaperäisen olion luontaista elinympäristöä. Kehittäessämme tulevaisuudessa lastenosaston sisustusta ja kirjaston tilaratkaisuja otamme myös maskotin huomioon, jotta maskotin tuntevat lapset heti kirjastoon tullessaan yhdistävät maskotin kirjastotilaan.

Hanke käynnistyy vuoden 2017 keväällä kirjaston henkilökunnan voimin maskotin suunnittelulla ja sen tarinan kehittämisellä. Sen jälkeen tilaamme kuvamateriaalin graafiselta suunnittelijalta ja nuket tai pehmolelut tekstiilitaiteilijalta. Pidämme julkistamisjuhlan maskotin valmistuttua alkuvuonna 2018. Maskotin käyttö päiväkotien ja koulujen kirjastovierailuilla alkaa välittömästi julkistamisjuhlien jälkeen.

Haemme avustusta kuvamateriaalin ja maskotin teettämiseen (yhteensä 2500 euroa) sekä maskotin julkistamisjuhlaan, johon järjestämme ulkopuolisen esiintyjän (500 euroa). Hyvinkään kaupunginkirjasto kustantaa henkilökunnan hankkeeseen käyttämän työajan (1500 euroa). Hanke limittyy saumattomasti kirjaston toimintaan, koska heti maskotin valmistuttua voimme alkaa rakentaa ryhmäkäyntejä sen ympärille.

Projektet börjar : 
02/01/2017
Projektet avslutas : 
31/12/2018
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€3 000
Egen finansiering: 
€1 500
Budget sammanlagt: 
€4 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0