Kirjastopalvelujen käytön parantaminen Taavetin kirjastossa
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)

Luumäen kunnankirjasto
Linnalantie 27 / PL 23
Kirjasto@luumaki.fi
FI-Lumku
Y-0162631-2
Anita Luokkanen
anita.luokkanen@luumaki.fi

Taavetin kirjasto tarvitsee kannettavan tietokoneen, joka lainataan asiakkaalle kirjastossa käyttöä varten. Pyörätuolilla liikkuvalle asiakkaalle rakennetaan oma näköyhteydeltä erotettu alue, jossa on muun muassa pöytä, jonka pöytätaso voidaan asentaa tarvittavalle korkeudelle ja joka voidaan suojata sermein omaksi suojatuksi työskentelyalueeksi.

Uudet verkkosivut julkaistaan 2014.

Liikuntarajoitteisen asiakkaan työaseman rakentaminen ja varustaminen parantaa merkittävästi kirjaston käyttöä Luumäen kunnan Taavetin kirjastossa.

Hyllyjen käytön parantamisen suunnittelu Taavetin kirjastossa.

Lisätietoa:

Liikuntarajoitteisen asiakkaan työasema on sijoitettu uuden kirjaston (Virastotie 2) ensimmäiseen kerrokseen suojaisaan tilaan, joka muodostuu toiseen kerrokseen menevien portaiden kulmaukseen. Kalusteet ja laitteet sijoitettiin pieneen asiakastilaan siten, että siellä olevat asiakastuolit ja pöytä sekä uusien kirjojen esittelyteline siirrettiin keskemmälle aulaan, joten työasemalle vapautui hyvä suojaisa tila. Tila on kahden seinän ja portaiden alaosasta muodostuvan katon suojaama niin, että tarvittiin vain yksi seinäke ja rauhallinen työskentely tila oli valmis. Myös kustannukset olivat siten pienemmät kuin ne, jotka suunnitelmissa muodostuivat, kun liikuntarajoitteisen asiakkaan työasemaa suunniteltiin vanhaan ahtaaseen kirjastoon (Linnalantie 27). Työaseman tulostimena toimii nyt monitoimikopiokone, joka sijaitsee aulassa ja jonka luokse asiakkaan on helppo siirtyä.

26/10/2011
26/10/2011

Ks. tarkempi perustelumuistio http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2012. Avustusta ei myönnetä kalusteiden hankintaan.