Kokoelma ojennukseen, kirjat kuriin!
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPKB6q5TwDHDAGyGZQxq186BkTBIXL2o3eMXB11
Kaustisen kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kappelintie 13
69600
Kirjaston puhelin : 
050-3465 466
Kirjaston sähköposti : 
kaustinen.kirjasto@kaustinen.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kaust
Y-tunnus : 
FI 0178981-6
Yhteyshenkilön nimi : 
Marja Myllymäki
Puhelin : 
050-3465 466
Sähköposti : 
marja.myllymaki@kaustinen.fi
Kuvaus : 

Kaustisen kirjastolla on kaksi ex-sivukirjastoa: sivukylillä sijaitsevat Salonkylä ja Köyhäjoki. Näiden sivutoimipisteiden lainaustoiminta on ollut aikaisemmin kyläyhdistysten harteilla. Toimipisteissä ei ole enää pitkiin aikoihin ollut toimintaa. Vain Köyhäjoella alakoulu käyttää kirjastoa satunnaisesti. Näissä toimipisteissä on satoja kirjoja.

Sivutoimipisteiden kokoelmat kaipaavat raakaa ja voimallista siivoamista. Suuri osa aineistosta on vanhentunutta ja käyttämätöntä ja se tulee poistaa. Kaustisen pääkirjastossa on kuluvan vuoden aikana keskitytty kokoelmapolitiikassa erityisesti aineiston poistamiseen. Vakaa aikomus on päästä Kirjastolaissa säädettyyn vuosittaiseen poistomäärään eli 8 %:iin ja ylikin. Tavoitteena on saada aineisto paremmin esille ja tätä myötä paremmin kiertoon ja mukaan asiakkaiden kirjastokasseihin.

Kirjastojärjestelmässä olevat, poistoa huutavat sivukirjastokappaleet on myös pystyttävä käsittelemään. Tähän työhön tarvitaan lisätyövoimaa kirjaston henkilökunnan vähyyden vuoksi. Tarkoituksena onkin palkata hankkeeseen projektityöntekijä. Vanhojen hyvien aikojen muistona sivukirjastoissa yhä edelleen roikkuu aineistoa samasta kirjasta jopa yhteensä neljäkin nidettä. Nykyään seutulainojen aikakautena samaa kirjaa ei tarvita yhteen kirjastoon useaa kappaletta.

Hanke parantaa myös asiakaspalvelua, koska tällä hetkellä aineistorekisteri ikään kuin valehtelee Kaustisen kirjaston niteiden määrässä. Myös aineistorekisteri on saatava tältä osin ajantasaiseksi ja kirjaston hyllyyn tulee jäädä paraskuntoisin aineisto.

Aloituspäivämäärä : 
22/10/2012
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0
 
okm
avi