Kokoelma ojennukseen, kirjat kuriin!
År 2012 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Bildens ursprung: 
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRPKB6q5TwDHDAGyGZQxq186BkTBIXL2o3eMXB11
Kaustisen kirjasto
Bibliotekets adress : 
Kappelintie 13
69600
Bibliotekets telefonnummer : 
050-3465 466
Bibliotekets e-postadress : 
kaustinen.kirjasto@kaustinen.fi
ISIL-kod : 
FI-Kaust
FO-nummer : 
FI 0178981-6
Ansvarsperson : 
Marja Myllymäki
Telefonnummer : 
050-3465 466
E-post : 
marja.myllymaki@kaustinen.fi
Projektbeskrivning : 

Kaustisen kirjastolla on kaksi ex-sivukirjastoa: sivukylillä sijaitsevat Salonkylä ja Köyhäjoki. Näiden sivutoimipisteiden lainaustoiminta on ollut aikaisemmin kyläyhdistysten harteilla. Toimipisteissä ei ole enää pitkiin aikoihin ollut toimintaa. Vain Köyhäjoella alakoulu käyttää kirjastoa satunnaisesti. Näissä toimipisteissä on satoja kirjoja.

Sivutoimipisteiden kokoelmat kaipaavat raakaa ja voimallista siivoamista. Suuri osa aineistosta on vanhentunutta ja käyttämätöntä ja se tulee poistaa. Kaustisen pääkirjastossa on kuluvan vuoden aikana keskitytty kokoelmapolitiikassa erityisesti aineiston poistamiseen. Vakaa aikomus on päästä Kirjastolaissa säädettyyn vuosittaiseen poistomäärään eli 8 %:iin ja ylikin. Tavoitteena on saada aineisto paremmin esille ja tätä myötä paremmin kiertoon ja mukaan asiakkaiden kirjastokasseihin.

Kirjastojärjestelmässä olevat, poistoa huutavat sivukirjastokappaleet on myös pystyttävä käsittelemään. Tähän työhön tarvitaan lisätyövoimaa kirjaston henkilökunnan vähyyden vuoksi. Tarkoituksena onkin palkata hankkeeseen projektityöntekijä. Vanhojen hyvien aikojen muistona sivukirjastoissa yhä edelleen roikkuu aineistoa samasta kirjasta jopa yhteensä neljäkin nidettä. Nykyään seutulainojen aikakautena samaa kirjaa ei tarvita yhteen kirjastoon useaa kappaletta.

Hanke parantaa myös asiakaspalvelua, koska tällä hetkellä aineistorekisteri ikään kuin valehtelee Kaustisen kirjaston niteiden määrässä. Myös aineistorekisteri on saatava tältä osin ajantasaiseksi ja kirjaston hyllyyn tulee jäädä paraskuntoisin aineisto.

Projektet börjar : 
22/10/2012
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€4 000
Egen finansiering: 
€1 500
Budget sammanlagt: 
€4 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0