Kotiseutumme Kalajoki sanoin ja kuvin
År 2016 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Kalajoen kaupunki
Bibliotekets adress : 
Kalajoen kaupunginkirjasto Pohjankyläntie 6
85100
Bibliotekets telefonnummer : 
044-4691289
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto(at)kalajoki.fi
ISIL-kod : 
FI-Kaljo
FO-nummer : 
0185924-7
Ansvarsperson : 
Eila Ainali
Telefonnummer : 
044-4691287
E-post : 
eila.ainali(at)kalajoki.fi
Projektbeskrivning : 

Kalajoki on vanha emäpitäjä ja aikoinaan alueensa taloudellinen, kaupallinen ja hengellinen keskus. Kalajoen kaupunginkirjasto on Suomen vanhimpia maaseutukirjastoja. Kirjasto on perustettu 1849.

Haluamme saada kirjaston ja paikkakunnan, laajan Kalajoen kaupungin, kotiseutuaineistoa digitoitua ja verkkoon. Aikaisemmin kalajokista perinnettä on kerännyt muun muassa opettajatar Iida Isokääntä. Aineistoa on satoja tunteja haastattelumateriaalia. Myös valokuvaaja Erkki Mäkelän valokuvakokoelma on mittava. Samalla kartoitetaan myös tekijänoikeusasioita.

Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Kalajoen kotiseutu- ja kyläyhdistykset, esimerkiksi Kalajoen kotiseutuyhdistys ja Plassin kyläyhdistys. Kotiseutuyhdistyksen kokoama, laaja kotiseutuarkisto on tällä hetkellä sijoitettuna Kalajoen kaupungintalolle, josta sitä ei laajemmin tavoiteta. Digitoituna verkossa aineisto olisi kaikkien käytössä. Tavoitteena on digitoida valokuvia, diatallenteita, ääni- ja kuva-arkistoa jälkipolvien käyttöön. Hankkeessa kerätään myös uutta aineistoa ja järjestetään palvelun markkinointitilaisuuksia. Tavoitteena on saada yhteen palveluun Kalajoen kaupungin keskusten, Kalajoen, Himangan ja Raution, kotiseutuaineistoa.

Hankkeeseen palkataan vuodeksi projektikoordinaattori, joka vastaa sisällöntuotannosta, järjestää aineiston ja osallistuu keruuseen,sekä projektityöntekijä, joka vastaa teknisestä toteutuksesta ja aineiston tallentamisesta. Hanketta varten ostetaan valokuvien, diakuvien ja negatiivien skannauslaitteisto ja VHS-filmien ja kaitafilmien digitointilaitteet. Palvelun portaali pyritään rakentamaan yhteistyössä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tai jonkin muun oppilaitoksen kanssa ja sijoitetaan Kalajoen kaupungin palvelimelle.

Hankkeelle perustetaan ohjausryhmä, joka koordinoi hanketta.

Kustannusarvio on 85900 euroa, josta haettava avustus on 77500 euroa.

Samarbetspartner/s: 
Kalajoen kotiseutuyhdistys, HImangan kotiseutuyhdistys, Raution kotiseutuyhdistys, Plassin kyläyhdistys, Kalajoen kylätoimikunnat
Projektet börjar : 
01/05/2016
Projektet avslutas : 
31/12/2017
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€77 500
Egen finansiering: 
€8 400
Budget sammanlagt: 
€85 900
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Katso Perustelumuistio 2016 Hankerekisteristä.