Lakiasta tuulee
År 2015 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Lapuan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Kustaa Tiitun tie 1
62100
Bibliotekets telefonnummer : 
06-438 4570
Bibliotekets e-postadress : 
Kirjasto@lapua.fi
ISIL-kod : 
FI-Lapua
FO-nummer : 
0209113-7
Ansvarsperson : 
Hakala, Marita
Telefonnummer : 
044-4384570
E-post : 
Marita.Hakala@lapua.fi
Projektets målsättning: 

Järjestetään Lakia-kirjastojen tapahtumaviikko uudistuvan Lakian kirjastopalveluiden markkinoimiseksi. Jokaisessa Lakia-kirjastossa järjestetään tapahtuma syksyllä 2015 , yhden viikon aikana.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Tilaisuudet ja osallistujat

Syksyllä 2015 (vko) 46 järjestettiin jokaisessa Lakiakirjastossa Lakia-päivä tai Lakia-viikko, pääesiintyjänä oli stand up -koomikko Mikko Vaismaa. Osallistujia Vaismaan tilaisuuksissa oli yhteensä 230. Tällä viikolla eri kirjastoissa oli omia tapahtumia mm. Isossakyrössä Lippe Äystön koiranelämää (30 osallistujaa), E-kirjaopastus (Datero) 10 osallistujaa, Mummon muistelut laulaen, loruillen, ja leikkien, yht. 70 osallistujaa ja Iltasatutunteja lapsille ja aikuisille, 12 osallistujaa. Laihialla oli esiintýjinä Susanna Erkinheimo ja Kirsi Ranto, näissä yhteensä 45 osallistujaa. Lisäksi järjestettiin odottavien/pienten lasten äitien aamu, joihin osallistui viisi henkilöä ja Kummitusilta nuorille. Kauhavan kaikissa kirjastoissa järjestettiin Sota-ajan lauluja -tapahtumat, joihin osallistui yhteensä 186 henkilöä.

Toinen isompi tapahtuma järjestettiin 24.-26.4, jolloin lauluntekijä/laulajaJarkko Martikainen oli kirjaston vieraana jokaisessa Lakia -kirjastossa. Näihin tilaisuuksiin osallistui yhteensä 247 kuulijaa.

 

Projektbeskrivning : 

Järjestetään Lakia-kirjastojen tapahtumaviikko uudistuvan Lakian kirjastopalveluiden markkinoimiseksi. Jokaisessa Lakia-kirjastossa järjestetään tapahtuma syksyllä 2015 , yhden viikon aikana. Jokaisessa kirjastossa vierailee tunnettu julkisuuden henkilö. Ensisijainen tavoite on saada Duudsonit esiintymään, siis vuorotellen jokaiseen kirjastoon tapahtumaviikolla eri viikonpäivinä,  kertomaan kirjaston merkityksestä heidän elämässään. Jos ei Duudsonien palkkaaminen ole mahdollista, niin sitten palkataan joku muu erittäin tunnettu julkisuuden henkilö. Tällä esiintymisellä pyritään saamaan mahdollisimman paljon julkisuutta kirjastolle ja sen palveluiden esittelylle. Samalla pyritään houkuttelemaan  niitäkin ihmisiä kirjastoon, jotka eivät kirjastossa normaalisti käy.

Päivän aikana esitellään paikallisen kirjaston ja Lakia-kirjastojen palveluita, erityisesti uusia aineistoja, kuten e-kirjoja ja niiden lainausta, e-kirjastoa, sekä kirjastopalveluiden käyttöä tietoverkossa ja älylaitteilla. Finnakin on  esittelyn kohteena, mikäli Lakia todella on mukana siinä.

Päivän aikana kuullaan myös musiikkia, joka toteutetaan paikallisin voimin, esiintyjät ehkä  musiikkiopistoista tai muita paikallisia esiintyjiä.  Kirjastot  valitsevat itse, mitä muuta haluavat tapahtumassaan tehdä.

Kahvi- tai muun tarjoilun yms. järjestäminen on kirjastojen omakustannusosuutta. Ilmoituksia tapahtumasta julkaistaan paikallislehdissä,  5kpl  paikallislehdissä.

Lakia-kirjastot ovat muutoksessa. Muutoksista on myös tarpeellista tiedottaa. Lakia-kimpan yhteinen esite toteutettiin joitakin vuosia sitten. Nyt, aikaisemmin Lakiaan kuulunut, Vähäkyrön kirjasto on liitetty Vaasan kirjastojärjestelmään ja Jalasjärven kirjasto liittyy vuoden 2015 lopussa Kurikkaan. Lakia-esite kaipaa näiltä osin päivitystä. Kokonaan esitettä ei uusita, se vain päivitetään ja painatetaan uudelleen. Kustannukset ovat lähinnä painatuskustannuksia. Esite myös käännetään englanniksi ja ruotsiksi. Esitteitä jaetaan lähinnä kirjastoista, joka talouteen jakeluun ei pyritä.

Kevään 2016 aikana suunnitellaan ja  filmataan  esittely kustakin kirjastosta ja sen palveluista. Kuvaamiseen palkataan alan ammattilainen tai alan opiskelijoita esim. ammattikorkeakoulusta. Kirjastot  osallistuvat filmien sisällön suunnitteluun.

Kustannukset muodostuvat Duudsonien, musiikin esittäjien ja filmin tekijöiden palkkioista  ja matkakuluista sekä Lakia-esitteiden käännöksistä,  ja päivitettyjen esitteiden painatuksesta (5000 kpl).

Omaa kustannusosuutta ovat henkilöstön työtunnit n. 20 t / kirjasto sekä tapahtumatarjoilut ja kokousmenot.

 

 

Samarbetspartner/s: 
Lakia-kirjastot, Isonkyrön kunnankirjasto, Jalasjärven kunnankirjasto,Laihian kunnankirjasto, Kauhavan kaupunginkirjasto ja Lapuan kaupunginkirjasto
Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Penttala-Salli, Mia, Isonkyrön kunnankirjasto, Laakso, Johanna, Jalasjärven kunnankirjasto, Huhtamäki, Tuula. Kauhavan kaupunginkirjasto, Pöntinen, Mauri, Laihian kunnankirjasto, Hakala, Marita, Lapuan kaupunginkirjasto

Ytterligare information: 

Markkinointiviikkojen  aikana kirjastoon saatii tapahtumien ja esiintyjien ansiosta kirjastoon henkilöitä, jotka eivät tavallisesti käy 

kirjastossa ns. ei-kävijöitä.

Projektet börjar : 
01/09/2015
Projektet avslutas : 
31/12/2016
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€16 900
Egen finansiering: 
€4 240
Budget sammanlagt: 
€21 140
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€11 152
Egen finansiering: 
€3 730
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
23kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
845henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€8 000

Avustus myönnetään Lakia-kirjastojen palvelujen markkinoimiseen ja esitteen uusimiseen.

Ks. perustelumuistio, http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2015.