Lasten lukupiiri
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Parkanon kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Parkanontie 57
39700
Kirjaston puhelin : 
044 7865560
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@parkano.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Parka
Y-tunnus : 
0136311-0
Yhteyshenkilön nimi : 
Paula Latvajärvi
Puhelin : 
044 7865561
Sähköposti : 
paula.latvajarvi@parkano.fi
Kuvaus : 

Parkanon kaupunginkirjastossa käynnistettäisiin asiakkaiden toivomuksesta lasten lukupiiri vilkkaasti pyörivän aikuisten lukupiirin rinnalle. Lasten lukupiiri keräisi yhteen kirjoista ja lukemisesta innostuneita 6-12 -vuotiaita lapsia kerran kuukaudessa vaihtamaan kirjavinkkejä ja juttelemaan luetuista kirjoista. Piirin vetäjäksi houkuttelisimme innostavan henkilön, jonka sydämen asiana olisi lasten houkutteleminen kirjojen ääreen. Piirin vieraaksi kutsuisimme lastenkirjailijan. Kirjailijavierailuun ja vetäjän palkkaukseen anomme nyt avustusta.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Lasten lukupiiri kokoontui hankkeen aikana  kerran kuukaudessa juttelemaan kirjoista, vaihtamaan lukuvinkkejä ja askartelemaan päivän aiheeseen sopivia askarteluja. Piiriläiset tekivät myös arvosteluja ja suositteluita lukemistaan kirjoista ja innokkaimmat kirjoittivat niitä Piki-verkkokirjaston sivuille. Kesä pidettiin lomaa. Piirin vetäjäksi palkkasimme lukemisesta ja lasten ohjaamisesta innostuneen lukiolaisen, joka omalla olemuksellaan houkutteli piiriläisiä aktiivisiksi osallistujiksi. Hän kävi kirjaston muun henkilökunnan kanssa Tampereen pääkirjaston järjestämässä v. 2012 ilmestyneiden lastenkirjojen esittelytilaisuudessa saamassa vinkkejä tehtäväänsä.

Lukupiirin kirjailijavieraana oli Kirsti Kuronen. Vierailu onnistui hyvin – osa lukupiirin jäsenistä on myös innokkaita kirjoittajia, ja Kuronen osasi ohjasi ja innosti heitäkin.

Toisilta saadut lukuvinkit ja tutustuminen oikeaan kirjailijaan laajensivat lasten lukutottumuksia ja herättivät lainausintoa.  Osallistujat saivat uusia kavereita, joilla on sama harrastus. Keräsimme yhdellä kerralla kommentteja osallistujilta, ja paikallislehti teki niistä mielenkiintoisen jutun.

 

Jatkotoimenpiteet: 

Lasten lukupiiri jatkuu edelleen. Ainakin nyt näyttää siltä että siitä on tullut ns. pysyvä käytäntö. Tulevaisuus riippuu tietysti siitä, saammeko jossakin vaiheessa piirille uuden vetäjän, ja vaihtuvatko piiriläiset sitä mukaa kun lapset kasvavat ”ulos” lasten- ja nuortenkirjoista. Lasten lukupiiriläiset ovat myös olleet järjestämässä kirjaston satutuntilaisten jouluseikkailua, ja tuossa tilaisuudessa heräsi ajatus lukupiiriläisten ja satuikäisten laajemmastakin yhteistyöstä – lukupiiriläiset olisivat innokkaita satutuntilaisten lukukummeja. Asiaa kehitellään..

Aloituspäivämäärä : 
31/01/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2012
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 250
Oma rahoitus yhteensä: 
€250
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 619
Oma rahoitus yhteensä: 
€419
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
13kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
85henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 200
 
okm
avi