Lava haltuun ja soitto narulle
Vuoden 2018 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Sastamalan kaupunginkirjasto
Sastamalan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Sillankorvankatu 1
38210
Yhteyshenkilön nimi : 
Sari Sillanpää
Puhelin : 
0405056836
Sähköposti : 
sari.sillanpaa@sastamala.fi
Hankkeen tavoite: 

Teema 2. Kirjasto paikallisen ruohonjuuritason musiikkiskenen voimauttamisen areenana: hankkeessa nostetaan valokeilaan Sastamalan kaupugin ruohonjuuritason amatöörimusisointi, paikallinen ’musiikkiskene’, järjestämällä kaupungin kirjastoissa paikallisen musiikkielämän läpileikkaava konserttisarja ja pienoisfestivaali sekä tuottamalla paikallisten amatööriartistien musiikkia sisältävä äänite. Hankkeen tavoitteena on Sastamalan musiikkiskenen voimien yhdistäminen musiikinlajiin katsomatta, aktivointi ja paikallisen tunnettuuden kohottaminen. Hanke toteutetaan paikallisin voimin yhteistyössä sastamalalaisten musiikinharrastajien ja puoliammattilasten kanssa kirjaston toimiessa kokoavana foorumina ja estradina.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Hankkeen arviointiin ja seurantaan perustetaan ohjausryhmä, jonka jäseniä ovat Sastamalan musiikkiopiston rehtori Jukka Rajala, Sastamalan opiston rehtori Sini-Mari Lepistö sekä paikallinen musiikkitoimija. Hankkeen vaikuttavuutta mitataan suunniteltujen toimenpiteiden toteutumisella, saadulla julkisuudella ja tapahtumien kävijämäärillä.

Kuvaus : 

Hankkeen toteuttaminen tapahtuu aikavälillä 1.9.2018 – 30.8.2019. Hanke työllistää yhden henkilön kokoaikaisesti. Hanke etenee kolmessa vaiheessa:
1. Tiedotuskampanja ja verkostoituminen paikallisiin musiikintekijöihin syksyn 2018 aikana.
2. Konserttiohjelman luominen ja toteuttaminen paikallisissa kirjastoissa keväällä ja kesällä 2019.
3. Äänitteen tuottaminen keväällä ja kesällä 2019.
Konserttitapahtumia tullaan järjestämään neljä kappaletta, ja niissä kussakin tulee esiintymään useampi esiintyjä. Näiden lisäksi kesällä järjestetään kirjaston viereisessä puistossa ’Sastamala soi’ -musiikkifestivaali. Tuotettavalle äänitteelle tuotetaan materiaalia paikallisissa amatööri- ja puoliammattilaistudioissa, ja äänitteestä tullaan julkaisemaan 500 kappaleen painos, jota tullaan levittämään lahjoituksina sekä myymällä alueen kirjastoissa omakustannehintaan. Äänitteen tavoitteena ei ole tuottaa voittoa, vaan se valmistetaan paikallisten esiintyjien promootiotarkoituksiin ja paikallisen musiikkielämän dokumentiksi.
Hankkeen vetäjäksi värvätään paikallisiin musiikkitoimijoihin hyvin verkostoitunut hanketyöntekijä, jolla on myös kokemusta äänite- ja musiikkituotantotyöstä. Tämän tehtävänä on kartoittaa ja kontaktoida paikallinen musiikkiskene, tuottaa tapahtumat ja äänite sekä tiedottaa ja markkinoida hankkeessa tapahtuva.

Yhteistyökumppanin nimi/nimet: 
Sastamalan musiikkiopisto, Sastamalan Opisto
Aloituspäivämäärä : 
01/09/2018
Lopetuspäivämäärä : 
30/11/2019
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€33 400
Oma rahoitus yhteensä: 
€10 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€45 700
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€2 300

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€0
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€5 000
 
okm
avi