Limingan omatoimikirjasto
År 2018 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Limingan kirjasto
Bibliotekets adress : 
Liminganraitti 5
91900
Ansvarsperson : 
Sanna Maria Näätänen
Telefonnummer : 
0505236361
E-post : 
sanna.naatanen@liminka.fi
Projektets målsättning: 

Hankkeen tavoitteena on parantaa kirjastopalvelujen saavutettavuutta lisäämällä kirjaston aukioloaikoja nykyisestä. Limingan pääkirjasto on tällä hetkellä auki ma – to klo 11-19 ja perjantaisin klo 10- 16. Kirjaston asiakkailta saadun palautteen perusteella kirjaston aukioloajat eivät ole riittävät. Omatoimitekniikka mahdollistaisi aukioloaikojen laajentamisen ensisijaisesti viikonlopuille ja pidentäisi arki-iltojen aukioloja.
Limingan kirjaston lainausluvut sekä asiakaskäynnit ovat pysyneet viime vuosina hyvällä tasolla. Molemmissa tunnusluvuissa Limingan kirjasto on maan keskiarvon yläpuolella. Lainaustoiminta on siis kirjastossa vilkasta, johtuen osittain kunnan nuoresta ikäjakaumasta. Omatoimitekniikka parantaisi palvelujen saavutettavuutta myös heille, joille arkipäivisin kirjastossa vierailu on aikataulullisesti haastavaa.

Haemme hankerahaa omatoimikirjaston vaativan tekniikan toteutukseen Limingan pääkirjastolle. Varsinainen tekniikka ja laitteistot hankitaan Limingan kirjaston omarahoituksella. Hankerahaa käytetään omatoimitekniikan vaatimiin sähkötöihin, kaapelointeihin, omatoimimahdollisuuden markkinointiin sekä henkilökunnan ja asiakkaiden koulutukseen.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Omatoimikirjaston vaikutuksia mitataan omatoimiaikana tapahtuneiden kirjastovierailujen ja lainaus- ja palautustoimintojen määrällä.
Omatoimikirjaston toiminnasta tehdään asiakastyytyväisyyskysely puoli vuotta käyttöönoton jälkeen.

Projektbeskrivning : 

Omatoimikirjastotekniikasta tehdään tarjouspyynnöt syksyn 2017 aikana. Marras-joulukuussa 2017 suunnitellaan muut omatoimikirjaston vaatimat toimenpiteet kunnan kiinteistöhuollon ja IT-asiantuntijoiden kanssa.
Talven 2017-2018 aikana toteutetaan omatoimikirjaston vaatimat tekniset toimenpiteet. Omatoimikirjasto avataan yleisölle kevään 2018 aikana.

Projektet börjar : 
01/01/2018
Projektet avslutas : 
31/12/2018
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€4 784
Egen finansiering: 
€8 410
Budget sammanlagt: 
€13 194
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€0
Egen finansiering: 
€0
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€6 000