LINUXILLA LENTOON! Asiakaspäätteiden uudistaminen
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Luvian kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Lukkarilantie 4
29100
Kirjaston puhelin : 
040-7127 721
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@luvia.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Luvia
Y-tunnus : 
0135032-8
Yhteyshenkilön nimi : 
Helena Kuivasniemi-Lehti
Puhelin : 
050-3879 123
Sähköposti : 
helena.kuivasniemi-lehti@luvia.fi
Kuvaus : 

Luvian kunnankirjastossa on tällä hetkellä viisi asiakaskonetta, joissa on Linux-käyttöjärjestelmä.  Kaikki koneet ovat ahkerassa käytössä, erityisesti nuorten koneet.  Linux-käyttöjärjestelmästä on tullut uusi päivitys ja nykyisten koneiden kapasiteetti ei enää riitä.

Kirjastossa on  monitoimitila, jota  käytetään  erilaisten koulutustilaisuuksien pitämiseen. Asiakkailla  on  mahdollisuus käyttää langatonta verkkoa.  Haluamme tarjota  heidän  käyttöönsä nykyaikaiset ja tehokkaat  pöytä- ja kannettavat tietokoneet, joilta voidaan lukea sähköisessä muodossa olevia lehtiä (ePress-sanomalehtipalvelu), laatia asiakirjoja  tai hakea tietoa. Koneita käytetään myös   lasten ja nuorten kirjastonkäytön opetuksessa.  Pöytäkoneiden yhteyteen tarvitaan yksi perustulostin asiakkaiden tulostustarpeisiin

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjastoon uusittiin viisi jo olemassa olevaa asiakaspäätettä ja lisättiin kaksi uutta asiakaspäätettä, joissa on Linux-käyttöjärjestelmä. Asiakkaat voivat käyttää nettikoneita sähköisen aineiston lukemiseen, tiedonhakuun tai asiakirjojen laatimiseen yms.
Lisäksi hankittiin myös tulostin, jolla asiakkaat voivat tulostaa tarvitsemaansa materiaalia. Tulostus on mahdollista kaikilta nettipäätteiltä.
Kirjaston monitoimitilaan hankittiin uusi kannettava tietokone, joka helpottaa tilassa pidettäviä kursseja, tapahtumia, kokouksia jne.

Nettikoneiden käyttö on varsin vilkasta, joten uusien laitteiden hankinta paransi kirjaston palveluja huomattavasti. Kesäisin Luvialla on paikallisen väestön lisäksi paljon mökkiasukkaita ja muita lomalaisia, jotka voivat hyödyntää entistä paremmin kirjaston sähköisiä palveluja. Toimiva ja ajanmukainen laitteisto antaa positiivisen kuvan kirjastolaitoksesta.

Jatkotoimenpiteet: 

Monipuolisen ja ajantasaisen laitteiston ansiosta voidaan järjestää eri ikäryhmille esim. sähköisten kirjastopalveluiden esittelyä.

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 

Kunta

Maakunta

Kohdealue

KohderyhmätAnomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€4 025
Oma rahoitus yhteensä: 
€805
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 830
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€5 868
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 868
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€4 000

Perustelumuistio myöntöperusteista vuonna 2013

 
okm
avi