Luetaan ja rupatellaan
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Rääkkylän kirjasto
Kirjaston osoite : 
Kinnulantie 2 (PL 16)
82300
Kirjaston puhelin : 
0401053119
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@raakkyla.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Raaku
Y-tunnus : 
0169967-7
Yhteyshenkilön nimi : 
Leena Väyrynen
Puhelin : 
0401053119
Sähköposti : 
leena.vayrynen@raakkyla.fi
Kuvaus : 

Nykyisin kirjastossa kokoontuu omaehtoinen runopiiri ja kirjaston järjestämä satutuokio, jossa vapaaehtoiset käyvät lukemassa. Nyt suunniteltua luku-/kirjallisuuspiiriä ei kirjastossa ole toteutettu aiemmin.

Lukupiirillä houkutellaan rääkkyläläisiä kirjastoon viettämään aikaa lukemisen ja keskustelun parissa. Lukupiirin vetäjänä toimii innokas kirjaston käyttäjä, rääkkyläläinen äidinkielen ja kirjallisuuden aineenopettaja. Kokoontumiset ajoittuvat kirjaston ilta-aukioloon, jotta myös työssä käyvät voivat osallistua. Lukupiiri kokoontuu kuukausittain noin kaksi tuntia kerrallaan, yhteensä 10 kokoontumiskertaa.

Tavoitteena on ihmisten yhdessä toimiminen kirjastossa ja lukuharrastuksen ja kirjastonkäytön lisääminen.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Minna Tikka

m.tikka@wippies.fi

Rajaseläntie 140, 82290 NIEMINEN

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Lukupiiri kokoontui 11 kertaa pääsääntöisesti kirjastolla. Osallistujia oli 5 - 13/kokoontuminen. Lukupiiriläiset valitsivat kulloinkin käsiteltävänä olevan kirjan. Kirjan valinnut esitteli halutessaan lukukokemustaan ja ajatuksiaan ja siitähän se keskustelu sitten virisi. Yhdellä kokoontumiskerralla oli vieraana Etelä-Saksasta syntyisin ja nykyisin Punkaharjulla asuva runoja kirjoittava, opettaja ja metsuri Wolfgang Berger. Hän esitteli runoteoksensa Koivun vuosi ja viritteli antoisan keskustelun runoistaan ja runojen kirjoittamisesta. Osallistujia oli 20.

Lukupiiri toteutui suunnitelmien mukaisesti ja osallistujat olivat innostuneita ja tyytyväisiä kirjallisuuspiirin antiin. Näin yhdessä kokoontumalla tuli tutustuttua ja käsiteltyä erilaista kirjallisuutta, jota ei olisi saattanut yksin tulla lainatuksi ja luetuksi.

Jatkotoimenpiteet: 

Lukupiiriläiset ovat halukkaita jatkamaan kokoontumisiaan ja jakamaan lukukokemuksiaan noin kerran kuukaudessa. Kirjasto hankkii käsiteltävänä olevat kirjat ja hoitaa lukupiiristä tiedottamisen mm. kotisivullaan (www.raakkyla.fi/kirjasto), jotta entiset lukupiiriläiset ja uudet, lukemisesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet saataisiin mukaan. Mahdollisuuksien mukaan myös kirjailijavierailuja pyritään järjestämään.

Luetaan ja rupatellaan -lukupiirissä käsiteltävinä olleista kirjoista laadittiin kirjalista ja kirjat laitettiin esille asiakkaiden kiinnostuksen lisäämiseksi.

Aloituspäivämäärä : 
31/03/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/03/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 061
Oma rahoitus yhteensä: 
€239
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 300
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 232
Oma rahoitus yhteensä: 
€239
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
11kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
105henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 000
 
okm
avi