Luetaan yhdessä
Vuoden 2015 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kiteen kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Opintie 9
82500
Kirjaston puhelin : 
040 105 1128
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kitee.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kitee
Y-tunnus : 
0168900-6
Yhteyshenkilön nimi : 
Sinikka Panttila
Puhelin : 
040 105 1152
Sähköposti : 
sinikka.panttila@kitee.fi
Hankkeen tavoite: 

Hankkeen tavoitteena on edistää lukuharrastusta ja yhteisöllisyyttä lukupiirin avulla. Palkataan lukupiirin vetäjä kerran kuussa Kiteen ja Kesälahden kirjastoissa kokoontuvalle lukupiirille. Järjestetään kaksi kirjailijavierailua.

Tavoitteen seurannan mittarit: 

Lukupiirit: 24 kertaa
Kirjailijavierailut: 3

Kuvaus : 

Tavoitteena on edistää lukuharrastusta ja yhteisöllisyyttä lukupiirin avulla. Palkataan lukupiirin vetäjä kerran kuussa Kiteen ja Kesälahden kirjastoissa kokoontuvalle lukupiirille. Järjestetään kaksi kirjailijavierailua.

 

Toiminnan kuvaus ja hankkeen arviointi: 

Hankkeen tavoitteiden mukaisesti pääkirjastossa ja Kesälahden kirjastossa käynnistettiin Kiteen pääkirjastossa ja Kesälahden kirjastossa lukupiirit. Lukupiirit kokoontuivat hankkeen aikana 24 kertaa ja osanottajia oli yhteensä 145. Kirjailijavierailuja järjestettiin kolme. Vierailijoina olivat Reetta Meriläinen, Timo Sandberg ja tietokirjailijoista Juha Pohjonen. Lisäksi järjestettiin kaksi lausuntatilaisuutta, ääneen lukutuokioita, sarjakuvapaja, nukketeatteri ja joulutapahtuma. Paikallinen eläkeliiton ohjelmaryhmä kokoontui säännöllisesti kirjastossa ja esiintyi kirjaston kävijöille yleisölle neljä kertaa. Hanke toteutettiin pääosin ostopalveluna.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Erilaisia lukuvinkkilistoja

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Hankkeen kuluessa kirjastossa järjestettiin säännöllisesti tapahtumia ja kuntalaisille syntyi käsitys kirjastosta vireänä paikkana. Hanke vahvisti kirjaston merkitystä kuntalaisten yhteisenä kohtaamispaikkana. Lukupiiritoiminta ja kirjailijavierailut tukivat ja monipuolistivat osallistujien lukuharrastusta. Kirjasto sai uutta näkyvyyttä. Henkilökunnan markkinointi- ja verkosto-osaaminen kehittyivät.

Jatkotoimenpiteet: 

Lukupiirien kokoontuminen ja kirjailijavierailujen järjestäminen jatkuvat. Paikallinen ohjelmaryhmä jatkaa kokoontumistaan kirjastossa.

Aloituspäivämäärä : 
01/09/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2016
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€8 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€400
Budjetti euroissa yhteensä: 
€8 400
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€5 737
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 503
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
41kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
510henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€4 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn erittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2015, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2015