Lukija kohtaa tekijän
År 2015 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Parkanon kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Parkanontie 57
39700
Bibliotekets telefonnummer : 
0447865560
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@parkano.fi
ISIL-kod : 
FI-Parka
FO-nummer : 
0133862-8
Ansvarsperson : 
Paula Latvajärvi
Telefonnummer : 
044 7865561
E-post : 
paula.latvajarvi@parkano.fi
Projektets målsättning: 

Neljän kirjailijavierailun toteuttaminen Parkanon kirjastossa. Lukupiirien toiminnan elävöittäminen ja kirjailijoiden tutuksi tuleminen. Lukemisharrastuksen kasvattaminen.

Indikatorer för uppföljning av målsättningen: 

Yleisötapahtumien kävijämäärä.

Projektbeskrivning : 

Parkanon kirjastossa toimii neljä lukupiiriä, jotka kaikki kokoontuvat kerran kuukaudessa. "Perus"lukupiiriä, joka on vanhin, vetää kirjastonhoitaja, muita kolmea vapaaehtoiset asiakkaat. Lasten ja nuorten piirin vetäjälle maksetaan pientä palkkaa, ikäihmisten ja historialukupiirin vetäjät toimivat  harrastuspohjalla. Hankkeen turvin elävöitetään lukupiirejä kutsumalla vieraaksi jokaiselle lukupiirille oma kirjailija. Ennen vierailua on tutustuttu kyseisen kirjailijan tuotantoon ja mietitty keskustelunaiheita.  Kirjailijaa tapaamaan kutsutaan lukupiiriläisten lisäksi myös muuta yleisöä ja kirjastossa vietetään ilta/iltapäivä kirjailijan tuotannon parissa.

Kirjailijavierailuihin paikalle kutsutaan myös lähiseudun muiden kirjastojen lukupiirejä, esim. Ruovedeltä ja Kurusta. Lasten lukupiirin kirjailijavieraan kanssa sovitaan samalle päivälle myös kouluvierailuja, jotta saadaan vieraasta "kaikki irti".

Avustusta haetaan neljän kirjailijavierailun toteuttamiseksi Parkanon kirjastossa ja kouluilla syys-kevätkauden 2015-2016 aikana.

Samarbetspartner/s: 
Parkanon koulut Lähiseutujen lukupiirit
Beskrivning av verksamheten och projektutvärdering: 

Parkanon kirjastossa toimii neljä lukupiiriä, jotka kaikki kokoontuvat kerran kuukaudessa. "Perus"lukupiiriä, joka on vanhin, vetää kirjastonhoitaja, muita kolmea vapaaehtoiset asiakkaat. Lasten ja nuorten piirin vetäjälle maksetaan pientä palkkaa, ikäihmisten ja historialukupiirin vetäjät toimivat harrastuspohjalla. Hankkeen turvin elävöitettiin lukupiirejä kutsumalla vieraaksi jokaiselle lukupiirille oma kirjailija. Ennen vierailua oli tutustuttu kyseisen kirjailijan tuotantoon ja mietitty keskustelunaiheita. Kirjailijaa tapaamaan kutsuttiin lukupiiriläisten lisäksi myös muuta yleisöä ja kirjastossa vietettiin ilta kirjailijan tuotannon parissa.Kirjailijavierailuihin paikalle kutsuttiin myös lähiseudun muiden kirjastojen lukupiirejä, esim. Ruovedeltä ja Kurusta. Lasten lukupiirin kirjailijavieraan kanssa sovittiin samalle päivälle myös kouluvierailuja, jotta saadaan vieraasta "kaikki irti".Avustusta haettiin neljän kirjailijavierailun toteuttamiseksi Parkanon kirjastossa ja kouluilla syys-kevätkauden 2015-2016 aikana.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjastossa toimiville neljälle lukupiirille saatiin hankkeen avulla kolme kirjailijavierasta. Kaikki kolme esiintyivät kirjastossa ja kaksi heistä teki myös kouluvierailun, toinen lukioon ja toinen yläkoulun kahdeksannelle luokalle. Lukupiiriläiset osallistuivat innokkaasti tapahtumiin ja ne keräsivät runsaslukuisesti myös muuta yleisöä. Naapurikunnistakin ainakin Kihniön lukupiiristä oli myös osallistujia. Kaikki tilaisuudet päättyivät vilkkaaseen keskusteluun, josta kävi ilmi että ao. kirjailijan teoksia oli tosiaan luettu ennen vierailua. Kirjailijavierailuista jäi niin hyvä maku, että niitä on tämän viimesyksyisen putken jälkeen koko ajan toivottu uusia. Kirjaston omilla varoilla niitä ei kuitenkaan voida toteuttaa. Vierailut herättivät kiinnostuksen kirjailijoiden tuotantoon, kasvattivat varausjonoja ja tekivät etäisistä kirjailijoista ikään kuin "tuttuja".

Fortsatta åtgärder: 

Toivottavasti voimme jatkossakin kutsua kirjailijavieraita...

Projektet börjar : 
01/09/2015
Projektet avslutas : 
31/08/2016
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€2 600
Egen finansiering: 
€400
Budget sammanlagt: 
€3 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€2 340
Egen finansiering: 
€340
Extern finansiering: 
€0
Bidrag från samarbetspartners: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
5kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
212henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€2 000