Lukuintoa lapsille - kirjavinkkausta alakoulujen 1-6 luokkalaisille
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Punkaharjun kirjasto
Kirjaston osoite : 
Tehtaantie 5
58500
Kirjaston puhelin : 
044 417 5473
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@punkaharju.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Puha
Y-tunnus : 
0166332-4
Yhteyshenkilön nimi : 
Soile Kokkonen, kirjastotoimenjohtaja
Puhelin : 
044 417 5472
Sähköposti : 
soile.kokkonen@punkaharju.fi
Kuvaus : 

Perinteinen lukemisharrastus joutuu jatkuvasti kilpailemaan erilaisten ajanvietetapojen kanssa. Varsinkin lapsia on yhä vaikeampi houkutella lukemisen pariin, koska ajanviettotavat ovat muuttuneet, lapsilla on enemmän harrastuksia ja kotona ei aina tueta lapsien orastavaa kiinnostusta lukemiseen. "Lukuintoa lapsille" -hankkeen tarkoituksena on houkutella lapset, erityisesti alakouluikäiset lukemisen pariin esittelemällä ja vinkkaamalla heille monipuolista luettavaa. Samalla on tarkoitus esitellä kirjaston palveluita ja kokoelmia alakoululaisille.

Hankkeen tarkoituksena on palkata kouluissa kiertävä kirjavinkkaaja, joka kiertää kaksi työpäivää Punkaharjun kunnan alakouluissa ja kirjastossa sekä kaksi työpäivää Kerimäen kunnankirjastossa ja alakouluissa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Punkaharjun kunnankirjaston ja kunnan alakoulujen kanssa sekä Kerimäen kunnankirjaston ja kunnan alakoulujen kanssa.  Hanke on tarkoitus toteuttaa kevään - syksyn 2012 aikana.

Hankkeen kustannuksia ovat kirjavinkkaajan palkkaaminen neljäksi päiväksi ja liikkumisesta aiheutuvat matkakulut.

Aiemmat hankkeet: 

Nuorten kirjasto-hanke 2010/2011. Kirjavinkkausta yläkoululaisille Punkaharjulla ja Kerimäellä sekä nuortenillat kummassakin kirjastossa.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Arvioimme kirjavinkkauksen onnistuneen hyvin, koska kouluilta tuli opettajilta positiivista palautetta sekä 1-6 -luokkalaisten tekemien varausten määrät ovat kasvaneet. Varsinkin osa vinkatuista kirjoista on ollut kovassa kysynnässä oppilaiden keskuudessa. Erilaiset kirjalistat olivat hyvin kysyttäjä ja opettajat toivoivat tulevaisuudessa esimerkiksi tietokirjojen vinkkausta/esittelyä ja erilaisten teemakirjapakettien kokoamista kouluille, joita sitten voisi hyödyntää opetuksessa. Tällä hetkellä on käytössä jo satulaatikot, joita kierrätetään päiväkotien keskuudessa.

Jatkotoimenpiteet: 

Tarkoituksena on jatkaa kirjavinkkaustoiminnan vakiinnuttamista alakoululaisten keskuudessa, koska näin voidaan varmistaa parhaiten sitä, että lukemisharrastus tulee pysyväksi osaksi elämää.

Aloituspäivämäärä : 
31/03/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/12/2012
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€800
Oma rahoitus yhteensä: 
€300
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 100
Haettu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 744
Oma rahoitus yhteensä: 
€944
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
0kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
0henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
9kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
628henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€800
 
okm
avi