Luontokuvalainaamo Kuusamon kirjastoon
Vuoden 2013 AVI-hanke   (Ei saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Kuusamon kaupunki, kuvaaja Paavo Hamunen
Kuusamon kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
PL 9
93601
Kirjaston puhelin : 
040 860 8900
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kuusamo.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kusma
Y-tunnus : 
0186418-5
Yhteyshenkilön nimi : 
Ritva Niemeläinen
Puhelin : 
040 516 2276
Sähköposti : 
ritva.niemelainen@kuusamo.fi
Kuvaus : 

Kuusamon kaupunginkirjasto aloittaa uutena palveluna luontokuvataulujen lainaamisen. Lainattavan kokoelman perustana tulee olemaan Kuusamossa järjestettävän luontokuvatapahtuman Nature Photon valmiiksi kehystetyt valokuvat. Nature Photo – tapahtuma on järjestetty jo 17 kertaa, joten aineistoa löytyy paljon. Tapahtuman jälkeen kehystetyt kuvat ovat kiertäneet näyttelyissä Metsähallituksen toimipisteissä, jonka jälkeen ne ovat jääneet varastolaatikoihin Kuusamon toimipisteeseen. Tavoitteena on saada korkeatasoiset luontovalokuvat uudelleen esille ja hyötykäyttöön. Metsähallitus on ollut halukas luovuttamaan taulut kirjastolle. Luontokuvien lainaaminen sopisi luontomatkailukaupunkina laajalti tunnetulle Kuusamolle erittäin hyvin. Kuusamossa toimii myös Hannu Hautala–luontokuvakeskus sekä juuri perustettu Luontokuva-akatemia. Luontokuvien lainaaminen olisi tiettävästi ainutlaatuista; yksikään taidelainaamo Suomessa ei ole erikoistunut luontokuvien lainaamiseen.

Luontokuvalainaamon perustamiseksi on tekeillä kattava selvitystyö opinnäytetyönä Oulun ammattikorkeakoululle. Syksyn 2012 aikana valmistuvassa opinnäytetyössä selvitellään perustamista varten tarvittavia tietoja mm. tekijänoikeudet, tilat ja kalusteet, resurssit, kuvakokoelman luettelointi sekä markkinointi. Lainaaminen tulee tapahtumaan maksuttomasti kirjastokortilla. Valmis perusselvitys helpottaa ja nopeuttaa luontokuvalainaamon perustamista.

Kirjastoon palkataan projektityöntekijä pariksi kuukaudeksi tekemään luontokuvalainaamon aloittamiseksi vaaditut tehtävät. Suunniteltu kokoelma on n. 50 taulua. Projektityöntekijä sopii kuvaajien kanssa lainausoikeudesta, luetteloi taulut kirjastojärjestelmään, suunnittelee ja valmistelee lainauskäytännöt, kokoelman esille panon kirjastossa ja kirjaston verkkosivuilla. Tauluille on myös hankittava sopivat kalusteet säilytystä ja esille panoa varten ja se vaatii jonkin verran asennustöitä kirjastossa.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Kuusamon kulttuuritoimi, Metsähallitus, Satu Koutaniemi (tekee opinnäytteenä selvityksen hankkeen käynnistämisestä Oulun ammattikorkeaan).

Aiemmat hankkeet: 

Pyhäjärven kirjaston taidelainaamo

Aloituspäivämäärä : 
02/05/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€9 250
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 150
Budjetti euroissa yhteensä: 
€11 400
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€0

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta: http//hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013

 
okm
avi