Luontokuvalainaamo Kuusamon kirjastoon
År 2013 RFV-ansökan   (Ej finansiering)


Bildens ursprung: 
Kuusamon kaupunki, kuvaaja Paavo Hamunen
Kuusamon kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
PL 9
93601
Bibliotekets telefonnummer : 
040 860 8900
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kuusamo.fi
ISIL-kod : 
FI-Kusma
FO-nummer : 
0186418-5
Ansvarsperson : 
Ritva Niemeläinen
Telefonnummer : 
040 516 2276
E-post : 
ritva.niemelainen@kuusamo.fi
Projektbeskrivning : 

Kuusamon kaupunginkirjasto aloittaa uutena palveluna luontokuvataulujen lainaamisen. Lainattavan kokoelman perustana tulee olemaan Kuusamossa järjestettävän luontokuvatapahtuman Nature Photon valmiiksi kehystetyt valokuvat. Nature Photo – tapahtuma on järjestetty jo 17 kertaa, joten aineistoa löytyy paljon. Tapahtuman jälkeen kehystetyt kuvat ovat kiertäneet näyttelyissä Metsähallituksen toimipisteissä, jonka jälkeen ne ovat jääneet varastolaatikoihin Kuusamon toimipisteeseen. Tavoitteena on saada korkeatasoiset luontovalokuvat uudelleen esille ja hyötykäyttöön. Metsähallitus on ollut halukas luovuttamaan taulut kirjastolle. Luontokuvien lainaaminen sopisi luontomatkailukaupunkina laajalti tunnetulle Kuusamolle erittäin hyvin. Kuusamossa toimii myös Hannu Hautala–luontokuvakeskus sekä juuri perustettu Luontokuva-akatemia. Luontokuvien lainaaminen olisi tiettävästi ainutlaatuista; yksikään taidelainaamo Suomessa ei ole erikoistunut luontokuvien lainaamiseen.

Luontokuvalainaamon perustamiseksi on tekeillä kattava selvitystyö opinnäytetyönä Oulun ammattikorkeakoululle. Syksyn 2012 aikana valmistuvassa opinnäytetyössä selvitellään perustamista varten tarvittavia tietoja mm. tekijänoikeudet, tilat ja kalusteet, resurssit, kuvakokoelman luettelointi sekä markkinointi. Lainaaminen tulee tapahtumaan maksuttomasti kirjastokortilla. Valmis perusselvitys helpottaa ja nopeuttaa luontokuvalainaamon perustamista.

Kirjastoon palkataan projektityöntekijä pariksi kuukaudeksi tekemään luontokuvalainaamon aloittamiseksi vaaditut tehtävät. Suunniteltu kokoelma on n. 50 taulua. Projektityöntekijä sopii kuvaajien kanssa lainausoikeudesta, luetteloi taulut kirjastojärjestelmään, suunnittelee ja valmistelee lainauskäytännöt, kokoelman esille panon kirjastossa ja kirjaston verkkosivuilla. Tauluille on myös hankittava sopivat kalusteet säilytystä ja esille panoa varten ja se vaatii jonkin verran asennustöitä kirjastossa.

Samarbetspartners, arbetsgrupper: 

Kuusamon kulttuuritoimi, Metsähallitus, Satu Koutaniemi (tekee opinnäytteenä selvityksen hankkeen käynnistämisestä Oulun ammattikorkeaan).

Tidigare projekt: 

Pyhäjärven kirjaston taidelainaamo

Projektet börjar : 
02/05/2013
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€9 250
Egen finansiering: 
€2 150
Budget sammanlagt: 
€11 400
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€0

Perustelumuistio löytyy Hankerekisterin etusivulta Info-palkin alta: http//hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013