Majava laajentaa reviiriään
Vuoden 2012 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kankaanpään kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Kangasmoisionkatu 1 (PL 186)
38700
Kirjaston puhelin : 
02 577 2421
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kankaanpaa.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kanka
Y-tunnus : 
0133596-1
Yhteyshenkilön nimi : 
Aini Lähteenmäki
Puhelin : 
044 577 2422
Sähköposti : 
aini.lahteenmaki@kankaanpaa.fi
Kuvaus : 

Kankaanpään kaupunginkirjaston nukketeatteriryhmä Majava esiintyy kirjaston kerhohuoneessa kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun kohdeyleisönään  2 - 8-vuotiaat lapset. Näytelmät ovat lyhyitä (n. 15 min.). Näytöksissä käy perheiden lisäksi runsaasti perhepäivähoitajia lapsineen. Nukketeatterilla on myös tilausnäytöksiä kirjaston tiloissa päiväkoti- ja koululaisryhmille.

Keskustaajaaman ulkopuolella olevat ryhmikset, esikouluryhmät ja päiväkodit ovat olleet yhteydessä nukketeatteriesitysten saamiseksi niihin, koska päiväkodit eivät pysty kuljettamaan lapsia kirjastoon matkakustannusten takia. Sama matkakustannusongelma on myös kirjastolla!

Lasten vanhemmilta ja hoitajilta on tullut toivomus, että nukketeatterin yhteydessä kirjastossa olisi muutakin ohjelmaa lapsille, esimerkiksi satuseikkailua tai piirustus- ja musiikkituokioita. Kirjaston henkilökunnalla ei ole mahdollisuuksia tällaiseen toimintaan, joten tarvitaan ulkopuolinen ohjaaja. Paikkakunnalla on alan aktiivisia harrastajia sekä lapsiin, musiikkiin ja taiteisiin liittyviä oppilaitoksia, joiden opiskelijoita voidaan hyödyntää teatterin liiteohjelman toteutuksessa.

Nukketeatteri Majava on tällä hetkellä kirjaston suosittu ja näkyvä toimintamuoto. Majava on myös tuonut uusia asiakkaita kirjastolle, joten teatteriin halutaan panostaa. Näyttelijät kaipaavat koulutusta ja virikkeitä monivuotisen toiminnan kehittämiseksi ja taitojensa parantamiseksi.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Nukketeatteri Majava teki syksyllä 2012 kaksi kiertuematkaa neljään kohteeseen. Venesjärven koululla yleisönä olivat Venesjärven päivähoitoryhmän lapset sekä koulun 1 - 2 luokan oppilaat. Samana päivänä vierailimme vielä Päiväkoti Impivaarassa. Toisen kiertuematkan kohteina olivat Niinisalon päiväkoti ja Päiväkoti Jalava. Niinisalon päiväkodissa yleisönä päiväkodin lasten lisäksi perhepäivähoitajia lapsineen. Jalavssa oli myöskin Myllymäen päivähoitoryhmä Myry. Tilaisuudet onnistuivat hyvin ja yleisö oli kiitollinen. Teatterin lavasteiden ja tarvikkeiden pakkaaminen autoon, pystytys ja purkaminen vie aikaa ja voimia joten kaksi kohdetta päivässä oli kyllä maksimi. Lisäksi käytiin esiintymässä naapurikirjastossa.

Opintomatkana Majavan jäsenet, 5 henkilöä, tekivät vierailun Porin teatteriin katsomaan lastennäytelmää Hyvää yötä Herra Hakkarainen, jossa oli käytetty tavallisen ja nkketeatterin keinoja.

Majavan vakioesitykset pidettiin joka kuukauden viimeinen keskiviikko ja tilausesityksiä oli myös paljon isommille päiväkotiryhmille.  Lisäohjelmaa järjestettiin halukkaille piirrossaduilla ja näyttelyillä ja kilpailuilla. Esim. Kansainvälisen Nallepäivään liittyvä nallenäyttely esiteltiin lapsille ja samalla he saivat osallistua visaan. Todettiin että vaikka lisäohjelmaa on toivottu suurin osa lähtee kuitenkin pois heti nukketeatterin jälkeen.

Kirjastorakennuksen osan remontin, henkilöstömuutosen ja sairauslomien takia nukketeatteritoimintaa ei ole ollut normaalissa laajuudessa.

 

 

Jatkotoimenpiteet: 

Kirjaston kerhohuonetta ei remontin takia voi käyttää ennen vuotta 2014. Kerhohuone on toiminut nukketeatterin esitys ja harjoittelupaikkana. Nukketeatterin toimintaa jatketaan uudelleen keväällä 2014 kerhohuoneen palauduttua kirjaston omaan käyttöön.

 

Aloituspäivämäärä : 
31/08/2012
Lopetuspäivämäärä : 
30/05/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€950
Oma rahoitus yhteensä: 
€400
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 350
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€964
Oma rahoitus yhteensä: 
€14
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
1kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
5henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
6kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
297henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€950
 
okm
avi