Manga, fantasia ja muut genret
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Yökirjastossa henkilökunta parhaimmissaan (ja parhaimmillaan)!
Kurikan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Seurapuistikko 2
61300
Kirjaston puhelin : 
06-4513 635
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kurikka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kurka
Y-tunnus : 
0209046-8
Yhteyshenkilön nimi : 
Piia Isoaho
Puhelin : 
06-4513 639
Sähköposti : 
piia.isoaho@kurikka.fi
Kuvaus : 

Keväällä 2011 järjestimme Kurikan kirjastoissa viikonlopputyöpajat sarjakuvien tekemisestä, joka sai monet nuoret liikeelle. Kyselyitä ja toiveita vastaavista teemoista olemme saaneet runsaasti. Tästä heräsi ajatus tuottaa vastaavanlaisia teemapäiviä nuorille, joissa tutustuttaisiin kirjallisuuden eri genreihin tarkemmin. Fantasia, manga, scifi ja sarjakuvat ovat niitä kirjallisuuden lajityyppejä, jotka ovat suosituimpia aiheita kirjastoissa nuorten lukijoiden keskuudessa. Osalla genreistä onkin innokkaita "fanittajia", joille tällaiset työpajapäivät antaisivat lisäarvoa lukuinnostuksen tukemiseen. Teemapäivät koostuisivat kirjailijaesiintymisistä, luennoitsijoista, työpajatyöskentelystä. Päivät, tai teemalliset viikonloput kirjastoissa, on suunniteltu pidettäväksi kevään 2013- syksyn 2014 aikana.

Hankerahoitusta haemme esiintymispalkkioihin, matka- ja markkinointikuluihin sekä työpajojen materiaalikustannuksiin.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjallisuuden eri genrejä saimme tuotua hyvin esille hankkeen puitteissa. Järjestimme teematapahtumia, kirjavinkkauksia, työpajoja, joiden teemoina oli vahvasti juuri kirjallisuuden eri lajien esiintuonti lapsille, koululaisille ja opiskelijoille. Yökirjaston teemana oli kauhu, jossa kirjallisuuden, kuvataiteen sekä teemallisen tehtäväradan yhteensaattaminen oli onnistunut yhteisprojekti kirjaston, Kurikan yläkoulun, vapaa-aikatoimen sekä nuorisotoimen kanssa. Lisäksi järjestimme Kurikan yläkouluilla sekä Kurikan kirjastossa niin sarjakuva- kuin manga-aiheiset työpajat, joissa kaikenkaikkiaan osallistujia oli aina 8-vuotiaista piirtämisestä pitävistä noin kolmekymppisiin mangan ystäviin. Fantasiaa saimme tuotua taitavan ja innostavan kirjavinkkarin ominaisuudessa kouluille. Yhteistyö Kurikan eri oppilaitosten kanssa toimi moitteettomasti. Lisäksi varhaiskasvatukselle saimme tarjottua draamallista satutuntia sekä jännittävän kirjailijavierailun.

Jatkotoimenpiteet: 

Kirjallisuuden ja taiteen eri muotoja on tarkoitus jatkossakin tuoda eri ikäisille kirjaston ystäville esiin, erilaisin keinoin ja teemoin. Hanke oli monipuolinen, innostava, ja osoitti monessa osin yhteistyön voiman Kurikan kaupungin eri instanssien välillä. Yhteistyö tiivistyi ja uusia ideoita on jo viritelty jatkoa ajatellen. Syksyllä 2015 mediakasvatustoimintaa jatketaan teemana elokuvat, lisenssin avulla.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2013
Lopetuspäivämäärä : 
15/06/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€7 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€9 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€7 320

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
16kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
693henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€5 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Perustelumuistio, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013