Manga, fantasia ja muut genret
År 2013 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Bildens ursprung: 
Yökirjastossa henkilökunta parhaimmissaan (ja parhaimmillaan)!
Kurikan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Seurapuistikko 2
61300
Bibliotekets telefonnummer : 
06-4513 635
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kurikka.fi
ISIL-kod : 
FI-Kurka
FO-nummer : 
0209046-8
Ansvarsperson : 
Piia Isoaho
Telefonnummer : 
06-4513 639
E-post : 
piia.isoaho@kurikka.fi
Projektbeskrivning : 

Keväällä 2011 järjestimme Kurikan kirjastoissa viikonlopputyöpajat sarjakuvien tekemisestä, joka sai monet nuoret liikeelle. Kyselyitä ja toiveita vastaavista teemoista olemme saaneet runsaasti. Tästä heräsi ajatus tuottaa vastaavanlaisia teemapäiviä nuorille, joissa tutustuttaisiin kirjallisuuden eri genreihin tarkemmin. Fantasia, manga, scifi ja sarjakuvat ovat niitä kirjallisuuden lajityyppejä, jotka ovat suosituimpia aiheita kirjastoissa nuorten lukijoiden keskuudessa. Osalla genreistä onkin innokkaita "fanittajia", joille tällaiset työpajapäivät antaisivat lisäarvoa lukuinnostuksen tukemiseen. Teemapäivät koostuisivat kirjailijaesiintymisistä, luennoitsijoista, työpajatyöskentelystä. Päivät, tai teemalliset viikonloput kirjastoissa, on suunniteltu pidettäväksi kevään 2013- syksyn 2014 aikana.

Hankerahoitusta haemme esiintymispalkkioihin, matka- ja markkinointikuluihin sekä työpajojen materiaalikustannuksiin.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjallisuuden eri genrejä saimme tuotua hyvin esille hankkeen puitteissa. Järjestimme teematapahtumia, kirjavinkkauksia, työpajoja, joiden teemoina oli vahvasti juuri kirjallisuuden eri lajien esiintuonti lapsille, koululaisille ja opiskelijoille. Yökirjaston teemana oli kauhu, jossa kirjallisuuden, kuvataiteen sekä teemallisen tehtäväradan yhteensaattaminen oli onnistunut yhteisprojekti kirjaston, Kurikan yläkoulun, vapaa-aikatoimen sekä nuorisotoimen kanssa. Lisäksi järjestimme Kurikan yläkouluilla sekä Kurikan kirjastossa niin sarjakuva- kuin manga-aiheiset työpajat, joissa kaikenkaikkiaan osallistujia oli aina 8-vuotiaista piirtämisestä pitävistä noin kolmekymppisiin mangan ystäviin. Fantasiaa saimme tuotua taitavan ja innostavan kirjavinkkarin ominaisuudessa kouluille. Yhteistyö Kurikan eri oppilaitosten kanssa toimi moitteettomasti. Lisäksi varhaiskasvatukselle saimme tarjottua draamallista satutuntia sekä jännittävän kirjailijavierailun.

Fortsatta åtgärder: 

Kirjallisuuden ja taiteen eri muotoja on tarkoitus jatkossakin tuoda eri ikäisille kirjaston ystäville esiin, erilaisin keinoin ja teemoin. Hanke oli monipuolinen, innostava, ja osoitti monessa osin yhteistyön voiman Kurikan kaupungin eri instanssien välillä. Yhteistyö tiivistyi ja uusia ideoita on jo viritelty jatkoa ajatellen. Syksyllä 2015 mediakasvatustoimintaa jatketaan teemana elokuvat, lisenssin avulla.

Projektet börjar : 
01/01/2013
Projektet avslutas : 
15/06/2015
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€7 000
Egen finansiering: 
€2 000
Budget sammanlagt: 
€9 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€7 320

Statistik:
Antalet evenemang: 
16kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
693henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€5 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Perustelumuistio, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013