Mediakasvatusta vauvasta vaariin
År 2012 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Parkanon kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Parkanontie 57
39700
Bibliotekets telefonnummer : 
044 7865560
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@parkano.fi
ISIL-kod : 
FI-Parka
FO-nummer : 
0136311-0
Ansvarsperson : 
Paula Latvajärvi
Telefonnummer : 
044 7865561
E-post : 
paula.latvajarvi@parkano.fi
Projektbeskrivning : 

Parkanon kaupunginkirjaston tiloissa tapahtuu nykyään paljon erilaista opetus- ja ohjaustoimintaa, josta pääosa on kirjaston henkilökunnan antamaa, mutta myös ulkopuoliset ryhmät varaavat tiloja omaan toimintaansa silloin tällöin. Hankkeen tarkoitus on helpottaa kirjaston henkilökunnan pienryhmille antamaa mediakasvatusta ja kirjastonkäytön opetusta varustamalla opetustila 12 kannettavalla tietokoneella ja dokumenttikameralla jo olemassaolevan laitteiston (dataprojektori, valkokangas, yksi kannettava tietokone) lisäksi. Oppimisen kannalta on tarpeen, että opetettuja taitoja pääsee heti testaamaan käytännössä - siksi "oman" päätteen olemassaolo on tärkeää. Myös henkilökunnan sisäinen koulutus hyötyisi tällaisesta laitteistosta. Samassa tilassa pidetään myös satutunteja ja lukupiirejä, joissa voitaisiin käyttää dokumenttikameraa. Laitteiden saamiseksi langattomaan verkkoon tarvitaan lisäksi kytkin ja kaksi tukiasemaa. Laitteita voidaan tarvittaessa antaa myös talon ulkopuolisten ryhmien käyttöön kirjaston tiloissa.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjaston kokoustilaan hankittiin hankkeen tuella 10 kannettavaa tietokonetta ja dokumenttikamera. Koneiden säilyttämista ja lataamista varten hankittiin mittatilaustyönä tehty kaappi. Laitteet on lähinnä tarkoitettu kirjastonkäytön opetuksen tarpeisiin, mutta käyttöä on useasti ollut muuhunkin. Kirjasto on järjestänyt mm. SeniorSurf-päivän, jossa ikäihmiset opettelivat verkkoasiointia eri asiantuntijoiden opastuksella. Kirjaston sisäistä koulutusta uusiin ohjelmiin on järjestetty, ja myös kaupungin terveyskeskus on kouluttanut henkilökuntaansa. Koneissa on Windows8 –ohjelmisto, jonka käyttöä on opastettu kiinnostuneille. Jos kirjaston muut asiakasnettikoneet (6 kpl) ovat käytössä, saa asiakas tarvitessaan käyttää näitä. Dokumenttikameraa on hyödynnetty satutunneilla ja kirjaston sisäisissä infotilaisuuksissa.

Koko kaupungin laajuista Wlan-verkkoa odotellessa emme hankkineet tukiasemia vaan käytössä on ainoastaan "vanha" kirjaston sisäinen Wlan, joka kyllä hieman hidastelee, jos kaikki koneet ovat yhtaikaa käytössä.

Fortsatta åtgärder: 

Hankkeen turvin on saatu hyvä laitteisto, ja sen käyttöastetta pitää nyt aktiivisesti nostaa.

Projektet börjar : 
31/07/2012
Projektet avslutas : 
30/03/2013
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€9 000
Egen finansiering: 
€3 000
Budget sammanlagt: 
€12 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€10 202
Egen finansiering: 
€3 202


Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€7 000