Median polulla Hattulassa
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Hattulan kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Kauppatie 3
13720
Kirjaston puhelin : 
03-6731 318
Kirjaston sähköposti : 
hattulan.kirjasto@hattula.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Hattu
Y-tunnus : 
1045801-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Ilkka Marjanen / Anna-Kaisa Sjölund 2.6.2015 alkaen
Puhelin : 
03-6731 399, 0505522896
Sähköposti : 
ilkka.marjanen@hattula.fi, anna-kaisa.sjolund@hattula.fi
Kuvaus : 

Hanke on jatkoa vuonna 2012 toteutetulle Kirjasto irti!-projektille, jossa osallistettiin paikallisia nuoria toteuttamaan kirjastolle videoita.  Jatkohankkeessa kohderyhmänä ovat alakoululaiset.  Kirjastonhoitajamme osallistuu kevääseen 2013 kestäviin Toiminnallisen mediakasvatuksen erikoistumisopintoihin.  Opintojen tuottamia valmiuksia on tarkoitus hyödyntää jatkohankkeessa.  Ajatuksena on pilotoida toiminnallisen mediakasvatuksen mahdollisuuksia pienen kyläkoulun kanssa.   Mediapolun rakentamisessa hyödynnetään moniammatillisen yhteistyöryhmän Hattula-verkon laaja-alaista hattulalaisten lasten ja nuorten tuntemusta.

Hattulan kunnassa on 5 pientä kyläkoulua, joista haetaan hankkeelle yhteistyökumppani. Yhden luokan kanssa on tarkoitus kehittää toimintaa, jossa lapset oppivat käyttämään mediaa vastuullisesti itseilmaisun välineenä.  Pyrkimys on pilotoinnin avulla luoda Hattulan kuntaan kirjastovetoinen mediakasvatuspolku, joka kulkee lasten ja nuorten kasvun tahtiin.  Tavoitteena tarjota myös alakouluikäisille mahdollisuus videoiden tekemiseen ja tutustuttaa heitä sitä kautta kirjaston toimintaan ja palveluihin. Lisäksi mukana olevalle koululle järjestetään kirjailijavierailu.

Yläkoululaisten osalta haemme yhteistyökumppaniksi myös historian ja yhteiskuntaopin opettajia. Ajatuksena on aktivoida nuoria yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja osallisuuteen digitaalisen kulttuurin ja sosiaalisen median keinoja hyödyntämällä.  Lisäksi yläkoululle toteutetaan media-aiheinen vinkkauspaketti ja järjestetään aiheeseen sopiva kirjailijavierailu.

Rahaa käytetään alakoulun oppilaiden kuljettamiseen koulun ja kirjaston välillä neljänä päivänä lukuvuoden aikana.  Kirjastolle hankitaan kaksi iPadia lisää, joita käytetään lasten ja nuorten sisällöntuottamiseen mm. videoiden tekemiseen.  Samanaikaisesti lainaajien on mahdollista  käyttää iPadeja  kirjaston tiloissa e-kirjojen lukemiseen ja tiedonhakuun.

Yhteistyökumppanit, työryhmä: 

Alakoulut, yläkoulu, moniammatillinen yhteistyöryhmä Hattula-verkko

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Medianpoluilla hankkeen avustuksella hankittiin kirjastolle 6 IPadia mediakasvatustoimintaan.

Lisätietoa: 

Yhteyshenkilö Ilkka Marjamaa siirtyi keväällä 2015 Hämeenlinnan kaupungin palvelukseen ja hanketoiminta oli seisahduksissa. Laitehankinnat tehtiin vasta kesäkuusssa ja tällöin asioista vastasi kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja Anna-Kaisa Sjölund.

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2013
Lopetuspäivämäärä : 
30/06/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 400
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 400
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€4 400
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 400