Mikä kirjasto?
Vuoden 2014 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Valtimon kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Sepänkatu 6
75700
Kirjaston puhelin : 
04010 41131
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@valtimo.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Valti
Yhteyshenkilön nimi : 
Arja Pesonen
Puhelin : 
04010 41130
Sähköposti : 
arja.pesonen@valtimo.fi
Kuvaus : 

Kirjaston markkinointihanke

Vaikka kirjaston kävijämäärät ovat vähentyneet ja muut harrastukset, internet, televisio, ovat vieneet asiakkaita kirjastolta, ja perinteinen kirjasto - lainasto - elää meilläkin murroskauttaan, yritämme silti pysyä tiedon ja virkistyksen tarjonnassa mukana.

Haluamme Valtimolla, että kirjasto edelleen on elämysten lähde ja opiskelijan ja tiedonhakijan paras kaveri. Lisäksi haluaisimme tarjota asiakkaillemme uusia palveluja ja tutustuttaa heidät uusiin laitteisiin ja aineistoihin. Olemme todenneet, että aina kun jotain uutta tapahtuu, asiakkaiden kiinnostus herää ja kirjaston löytävät uudelleen sellaisetkin, jotka eivät ole vähään aikaan sitä käyttäneet.

Tavoitteena on sekä asiakkaiden että henkilökunnan medialukutaidon lisääminen. Henkilökunnan tietämyksen parantaminen digilaitteiden käytössä ja asiakkaiden opastamisessa niin, että perusasiat jokainen osaa neuvoa. Asiakkaiden tutustuttaminen taulutietokoneisiin ja niiden käyttöön. Valtimolla on jo olemassa kaikkien saatavilla nopeat laajakaistayhteydet, joiden hyödyntämiseen asiakkaiden neuvonnalla myös tähdätään.Aiomme myös aloittaa E-kirjojen tarjoamisen. Kirjaston käyttöä tukevien tapahtumien järjestämiseen, esim. kirjailijavierailut ja kirjastoiltamat, panostamme edelleen.

Toimenpiteet:

- hankimme kirjastoon 2 tabletti-tietokonetta, toisen henkilökunnalle työvälineeksi ja toisen asiakkaiden käyttöön, ja järjestämme tilaisuuksia, joissa tablettien käyttöä esitellään ja niihin tutustutaan, esim. ikäihmisille, ja koulutamme henkilökuntaa,

- aloitamme e-kirjojen hankkimisen, ja opastamme niiden käyttöä,

- järjestämme kirjailijavierailuja (2/v.)

- palkitsemme  lainaajia pinsseillä tai vastaavilla,

- järjestämme muutamia teematapahtumia kirjastossa.

 

 

 

 

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Kirjaston kirjailijavierailijasta ja taulutietokone -koulutuksesta ilmoitettiin kirjaston- ja kunnan kotisivuilla, paikallisessa lehdessä ja itse tehdyillä pikkujulisteilla.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Ostimme kaksi (2) taulutietokonetta. Ensin henkilökunta perehdytettiin taulutietokoneen käyttöön. Myöhemmin pidimme asiakkaillemme taulutietokoneen käyttäjäkoulutus tilaisuuden, joka oli suosittu. Kouluttajana oli ulkopuolinen kouluttaja. E-kirjoja emme ole vielä hankkineet, koska siirryimme Koha-kirjastojärjestelmään ja e-kirjat hankimme ensi syksynä yhdessä Vaara-kirjastojen kanssa.  Järjestimme kaksi kirjailijavierailua, josta toinen oli koululla alakouluikäisille. Vieraana ollut Mila Teräs kertoi oppilaille kirjailija taustastaan ja kirjoittamisprosessistaan. Kirjastossa vieraili Tuomas Lius ja saimme kuulijoiksi aktiivisia nuoria ja kuntalaisia, jotka eivät ole vakituisia asiakkaitamme.

Jatkotoimenpiteet: 

Järjestämme jo maaliskuussa uudelleen taulutietokone käyttäjäkoulutuksen, koska asiakkaat toivoivat koulutusta. Myöhemmin on tarkoitus järjestää asiakkaille opetusta liittyen e-kirjoihin. Pyrimme järjestämään edelleen kirjailijavierailuita ja jaamme asiakkalle hankkimiamme kaulanauhoja ja kyniä erilaisissa kirjaston tapahtumissa.

Aloituspäivämäärä : 
02/03/2014
Lopetuspäivämäärä : 
28/02/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€3 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€1 000
Budjetti euroissa yhteensä: 
€4 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€3 843
Oma rahoitus yhteensä: 
€845
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
1kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
20henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
2kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
93henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€3 000

Hanke on kokonaisuudessaan hakuehtojen mukainen. Avustusta voi käyttää hakemuksessa esitetyn kuluerittelyn mukaisesti. Perustelumuistio 2014, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/ohjeita/perustelumuistio-2014