Mistä noita kirjoja oikein tippuu?
Vuoden 2011 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Valtimon kunnankirjasto
Kirjaston osoite : 
Sepänkatu 6
75700
Kirjaston puhelin : 
04010 41131
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@valtimo.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Valti
Yhteyshenkilön nimi : 
Arja Pesonen
Puhelin : 
04010 41130
Sähköposti : 
arja.pesonen@valtimo.fi
Kuvaus : 

Kirjallisuuden tunnettavuuden ja kirjastonkäytön edistäminen. Ensi vuonna panostamme Valtimolla kirjastonkäytön edistämiseen ja erityisesti suomalaisen kirjallisuuden tunnetuksi tekemiseen. Järjestämme vuoden aikana elämyksellisiä täsmäiskuja kirjaston käyttäjille. Yritämme näin houkutella myös sellaisia kuntalaisia kirjastoon, jotka eivät vielä ole tietään tänne löytäneet.

Iskujen ytimenä ovat kirjailijat ja sanataiteilijat. Lapsille tuotamme sanataiteilijoita pitämään työpajoja ja nuorille ja aikuisille kirjailijoita kertomaan kirjoistaan ja työstään. Vuoden aikana on tarkoitus järjestää kaksi työpajapäivää ja kolme kirjailijavierailua.

Pielisen-Karjalan kirjastojen, Lieksa, Nurmes, Valtimo, yhteistyö nimekkäiden kirjailijoiden saamiseksi tarinoimaan meidänkin asiakkaillemme, alkaa jo tänä syksynä, ja jatkuu ensi vuonna.  Meille on pitkä matka joka paikasta, ja kulkuyhteydet hankalia. Yhteistyöstä on hyötyä sekä kirjailijoille aikataulujen järjestämisessä että kirjastoille kulujen jakamisessa. Tämä yhteistyö on osa Valtimon kirjaston hanketta.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Hankkeellamme ei ollut omia verkkosivuja, vaan ilmoitimme tilaisuuksista kunnan www-sivuilla, paikallisessa lehdessä ja itse tehdyillä pikkujulisteilla.

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Järjestimme kaksi kirjailijavierailua. Toinen vierailu tehtiin yhteistyössä Lieksan ja Nurmeksen kirjastojen kanssa, jolloin kirjailija Antti Tuuri teki kiertueen Pielisen Karjalaan marraskuussa ja vieraili meillä peräkkäisinä päivinä.  Kirjailija Simo Hämäläinen kävi Valtimon kirjastossa syyskuussa. Vierailijat olivat erinomaisia, mutta tavoitteemme saada ihmiset liikkeelle, ei täysin toteutunut. Tavoite kuitenkin osittain saavutettiin, koska monet osallistuneet eivät olleet kirjaston vakituisia asiakkaita. Kolmas nuorille suunniteltu kirjailijavierailu ei toteutunut, koska kirjailija sairastui, emmekä onnistuneet saamaan tilalle ketään, joka olisi käynyt koulun aikatauluihin. Vierailu toteutuu keväällä 2013.

Lapsille tuotimme sanataiteilijoita, jotka pitivät 3.- ja 4.-luokkalaisille Joulukirjenurkkaus-työpajat joulukuun alussa. Joensuussa toimiva Sanaratas ry:n taiteilijat viettivät päivän molempien luokkien kanssa, ja valmistivat joulukirjeitä lasten kanssa. Lapsilta ja koululta saimme hyvää palautetta näistä päivistä.

Valtimolla on viime vuosina ollut vähän kirjailijavierailuja, eikä kovin nimekkäitä kirjailijoita ollenkaan. Syynä vähäiseen osallistumiseen lienee myös se, että ei ole totuttu vierailuihin.

Jatkotoimenpiteet: 

Kirjailijavierailuja aiomme jatkaa, sen minkä pienet määrärahamme sallivat. Yritämme totuttaa asiakkaat uudelleen vieraileviin kirjailijoihin, ja kokeilemme myös erilaisia ajankohtia vierailuille, päiväaikaa ja viikonloppuja.

Sanataiteilijavierailuja pyrimme järjestämään alakouluikäisille kerran vuodessa.

Aloituspäivämäärä : 
29/02/2012
Lopetuspäivämäärä : 
27/02/2013
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 300
Oma rahoitus yhteensä: 
€700
Budjetti euroissa yhteensä: 
€3 000
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€2 314
Oma rahoitus yhteensä: 
€114
Muualta saatu avustus: 
€0

Tilastot:
Tapahtumien lukumäärä: 
4kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
80henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 200