Musiikkialan vierailijoiden sarja
År 2013 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Hyvinkään kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Torikatu 5
05800
Bibliotekets telefonnummer : 
0401556394
Bibliotekets e-postadress : 
maija.naakka@hyvinkaa.fi
ISIL-kod : 
FI-Hyvin
FO-nummer : 
0125866-0
Ansvarsperson : 
Maija Naakka
Telefonnummer : 
0401556394
E-post : 
maija.naakka@hyvinkaa.fi
Projektbeskrivning : 

Hyvinkään pääkirjaston musiikkiosasto hankkii musiikkialan vierailijoita kirjailijavierailijoiden tyyliin, eli järjestetään avoimia tilaisuuksia, joissa artistit kertovat itsestään ja työstään. Ajatuksena on, että vierailevat artistit ovat ensisijaisesti nuorille suunnattuja, sillä haluaisimme aktiivisen seniori- sekä lasten ja nuorten kirjastotyön ohella lisätä nuorille suunnattua tarjontaa. Hankkeen tavoitteena on monipuolistaa kirjastomme vierailijatarjontaa sekä samalla tarjota nuorille asiakkaille kohdennettua ohjelmaa. Näin kirjastomme olisi tilana vieläkin monipuolisemmin avoin kaikille. Hyvinkään kirjaston musiikkiosasto suunnittelee tapahtumat ja järjestää niiden markkinoinnin. Haettava avustus koostuu vierailijoisen palkkioista sekä mainoskuluista.

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Hyvinkään kaupunginkirjaston musiikkiosastolle myönnettiin 14.3.2013 hankerahaa Musiikkialan vierailijoiden sarjaan. Ajatus hankkeen takana oli monipuolistaa kirjastomme vierailijatarjontaa ja samalla tarjota erityisesti nuorille kohdennettua ohjelmaa. Näin kirjastomme olisi tilana vieläkin monipuolisemmin avoin kaikille.

Hyvinkään pääkirjaston musiikkiosasto hankki musiikkialan vierailijoita kirjailijavierailijoiden tyyliin, eli järjestimme tilaisuuksia, joissa artistit sekä kertoivat itsestään ja työstään että esiintyivät. Ajatuksena oli, että vierailevat artistit ovat ensisijaisesti nuorille suunnattuja, sillä halusimme aktiivisen seniori- sekä lasten kirjastotyön ohella lisätä osaltamme myös yläasteikäisille nuorille suunnattua tarjontaa. Hyvinkään kirjaston musiikkiosasto suunnitteli tapahtumat sekä järjesti niiden markkinoinnin.

Hyvinkää Päivän esiintyjäksi 30.7.2013 saatiin Pelle Positiivi, joka kuitenkin estyi tulemasta. Paikkaamaan saatiin Pelle Mamma, Pelle Positiivin "äiti". Esitys sisälsi musiikkia ja tarinointia.

Moderni kansanmusiikkiyhtye Valma & VarsiNaiset esiintyi Hyvinkään lukiolla 4.9.2013. Kyseessä oli yhdistetty keikka/luento, jonka aikana muusikot kertoivat urastaan ja musiikistaan. Kirjasto järjesti ja maksoi tapahtuman, mutta se järjestettiin koulun tiloissa, että saataisiin mahdollisimman paljon oppilaita paikalle.

Paleface esiintyi puoliakustisesti kirjaston ryhmätilassa ja kertoi urastaan sekä rapin historiasta ja musiikillisista vaikuttimistaan 22.11.2013. Paikalle kutsuttiin oppilaita Pohjoispuiston koululta ja lopuksi täytettiin jäljelle jääneet paikat muuten vain paikalle saapuneilla nuorilla.

Karri Luhtala Trio esiintyi yläkouluikäisille Tapainlinnan koululla 13.11.2014. Oppilaat kuulivat afrikkalaisvaikutteista jazzia ja saivat tietoa muusikoiden kansainvälisestä (soittajat mm. Italiasta) urasta ja sen rakentumisesta. Kirjasto järjesti ja maksoi tapahtuman, mutta se järjestettin koululla oppilaiden tavoittamiseksi ja hyvien tilojen sekä äänentoistolaitteiden takia.

Nuorilta ja opettajilta saatu palaute oli positiivista ja tapahtumat koettiin onnistuneiksi. Kaikkien tapahtumien kesto oli 1-1,5 tuntia ja kokonaisyleisömäärä oli yhteensä melkein 200 henkilöä, johon olimme erittäin tyytyväisiä. Jatkossa on mahdollisesti tarkoitus jatkaa musiikkiosaston järjestämiä vierailuja.

 

Projektet börjar : 
01/09/2013
Projektet avslutas : 
30/11/2013
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€5 000
Egen finansiering: 
€800
Budget sammanlagt: 
€5 000
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€5 300
Egen finansiering: 
€800
Extern finansiering: 
€0

Statistik:
Antalet evenemang: 
4kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
190henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€4 500