Näkyy ja kuuluu!
Vuoden 2015 AVI-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Auran kirjasto
Auran kirjasto
Kirjaston osoite : 
Urpontie 2
21380
Kirjaston puhelin : 
(02) 4864 3275
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@aura.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Aura
Y-tunnus : 
0132103-3
Yhteyshenkilön nimi : 
Paula Hyvärinen
Puhelin : 
(02) 4864 3275
Sähköposti : 
kirjasto@aura.fi
Kuvaus : 

Haemme avustusta kannettaviin audiovisuaalisiin laitteisiin, joilla Auran kirjastoon saadaan muunneltavia tiloja ja äänimaisemia monenlaisille pienryhmille.

Kirjatrailereita, äänikirjoja ja -runoja, musiikkiin sopivia leikkiloruja – näitä haluamme tarjota Auran kirjaston Satuvintissa kävijöille. Intiimi ja värikäs tila sopii hyvin niin satutuntivieraille kuin yläkoululaisten lukudiplomien lanseerauksiinkin. Monilukutaidon huomioon ottaminen ja mediakasvatuksellinen ote edellyttää tilan kehittämistä, jotta voidaan hyödyntää tallennettua kuvaa ja ääntä.

Haemme avustusta kevyisiin kannettaviin laitteisiin:

  • valkokangas, 200 €
  • videoprojektori, 400 €
  • tietokone, 800 €
  • kaiuttimet, 200 €.

Laitteita voidaan käyttää myös muualla kirjastossa kuten näyttelyiden avajaisissa, vanhustenviikon tapahtumissa tai muissa koulutus- ja kulttuuritilaisuuksissa  kirjastonkäytön opetuksesta lähtien. Kannettava ja kevyt laitteisto elävöittää kirjaston ja sidosryhmien tapahtumia ja koulutuksia niin neuvottelu- kuin näyttelytilassakin. Laitteet voidaan ottaa mukaan myös kirjaston ulkopuolella pidettäviin tapahtumiin kuten satutunneille ja kirjastopalveluiden markkinointitilaisuuksiin.

Kannettavan av-laitteiston myötä Auran kirjasto tarjoaa elämyksen kirjastonkäyttäjille - milloin rauhoittavan, milloin aktivoivan ja aina mieliinpainuvan.

Aiemmat hankkeet: 

Asiakaspäätteet käyttäjien tarpeisiin

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Hankkeen avulla Auran kirjastolle ostettiin kannettava tietokone, videoprojektori, kaiuttimet sekä siirrettävä valkokangas. Laitteita käytetään pääasiassa kirjaston kokoushuoneessa sekä satuvintillä, joka on intiimi ja viihtyisä tila erityisesti lapsi- ja nuorisoryhmille. Satutunteihin, kirjavinkkauksiin, tiedonhaunopetukseen sekä medialukutaidon opetukseen saadaan uutta voimaa, kun käytettävissä on myös liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Liikuteltavien audiovisuaalisten laitteiden avulla kirjaston eri tilat saadaan monipuolisesti ja nykyaikaisesti käyttöön erilaisille pienryhmille.

Jatkotoimenpiteet: 

Uudet ja ajanmukaiset laitteet ovat mahdollistaneet useiden tapahtumien sopimisen alkavalle vuodelle. Kirjastossa järjestetään keväällä Kansalaisopiston luento sekä seniorien atk-kurssi. Kevään aikana osallistutaan myös maakuntakirjaston järjestämiin uudenlaisiin kiertäviin tapahtumiin ja palveluihin, esimerkkinä Turun kaupunginkirjaston kokoama Pelisalkku, jonka pelit ja konsolit saadaan asiakkaiden käyttöön pelitapahtuman ajaksi.

Laitteita on tarkoitus käyttää myös muualla kirjastossa kuten taidenäyttelyiden avajaisissa, vanhustenviikon tapahtumissa sekä muissa koulutus- ja kulttuuritilaisuuksissa. Laitteet voidaan ottaa mukaan myös kirjaston ulkopuolella pidettäviin tapahtumiin sekä kirjastopalveluiden markkinointitilaisuuksiin. Lisäksi kirjaston asiakkaille voidaan tarjota mahdollisuus rauhalliseen työntekoon ja asioiden hoitamiseen tietokoneella, silloin kun kokoushuone on vapaana muusta käytöstä.

Aloituspäivämäärä : 
01/04/2015
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2015
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€1 600
Oma rahoitus yhteensä: 
€0
Budjetti euroissa yhteensä: 
€1 800
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€1 529
Oma rahoitus yhteensä: 
€9
Muualta saatu avustus: 
€0
Yhteistyökumppanin rahoitusosuus: 
€0


Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€1 520

Hakemus täyttää OKM:N kirjeen OKM/18/691/2014 ehdot. Kirjastotilan monikäyttöisyyden kehittäminen.

 
okm
avi