Nukketeatteriin!
Vuoden 2013 ELY-hanke   (Hanke on saanut rahoitusta)


Kuvan lähde: 
Nukketeatteriesitys Jalasjärven kirjastossa 18.11.2013
Kurikan kaupunginkirjasto
Kirjaston osoite : 
Seurapuistikko 2
61300
Kirjaston puhelin : 
06-4513 635
Kirjaston sähköposti : 
kirjasto@kurikka.fi
ISIL-tunnus : 
FI-Kurka
Y-tunnus : 
0209046-8
Yhteyshenkilön nimi : 
Piia Isoaho
Puhelin : 
06-4513 639
Sähköposti : 
piia.isoaho@kurikka.fi
Kuvaus : 

Kurikan kaupunginkirjastossa halutaan herättää uudelleen eloon nukketeatteritoimintaa, jota menneinä vuosina on mukavasti kirjastossa ollutkin. Naapuripitäjän kunnankirjaston, Jalasjärven, kanssa ideoidaan yhteistä projektia, jossa kirjastot tekevät nukketeatteriesityksen ja jota esitetään kummassakin kirjastossa, sekä vieraillaan päiväkodeissa ja kouluissa mahdollisuuksien mukaan. Kuntarajoja halutaan kaataa tekemällä yhteistyötä kirjastojen kesken. Mukana on myös Kurikan kaupungin varhaiskasvatuksen puolelta Satumumma.

Hankerahoitusta haemme nukketeatteriesityksen suunnitteluun, toteutukseen (materiaalikustannukset) sekä matkakuluihin.

Verkkosivut, tuotetut julkaisut ja materiaalit: 

Hankkeesta tehty kirjoitus julkaistu alunperin Jalasjärven Joulu 2014- lehdessä, kirjoittajana kirjastovirkailija Päivi Samppala Jalasjärven kunnankirjastosta.

Ohessa linkitettynä Kurikan kaupunginkirjaston blogiin.

http://kurikankirjasto.blogspot.fi/2014/12/nukketeatteria-kissa-killin-t...

Arvioi toimenpiteitä ja vaikutuksia: 

Kirjastojen välinen yhteistyö Kurikan kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa toi aivan uutta yhteistyömuotoa päiväkodeille, perhepäivähoitajille, yleensäkin lapsiperheille. Nukketeatteri otettiin joka paikassa ilolla vastaan ja katsojia oli paljon enemmän mitä ikinä uskalsimme edes toivoa. Tämä antoi vahvistusta sille, että perinteinen teatteri pienille lapsille on tärkeää, varsinkin kunnissa joissa ei lastenteatteria alle kouluikäisille ole liiemmälti tarjolla. Tekemisen meininki oli kova: harjoittelut olivat pitkälti aikataulujen sovittelua, vuorosanojen miettimistä ja oikeaa ajoittamista. Hienosti kuitenkin saimme loogisen, jopa jännittävänkin lopputuloksen aikaan. Rekvisiitat ja sermit toivat esityksiimme lisäpontta. Yhteensä 15 esitystä Kurikassa, Jurvassa ja Jalasjärvellä saavuttivat yli tuhatpäisen yleisön kahden vuoden (2013-2014) aikana.

Jatkotoimenpiteet: 

Nukketeatteriprojekti oli mielenkiintoinen, vaikkakin aikaavievä. Kolmen työpisteen aikataulutus harjoituksiin ja esityksiin oli omien yksikköjen työvahvuudesta aina pois, joka väistämättä vaikutti lopputulokseen: enemmänkin esityksiä vuonna 2014 olisi ollut mahdollisuus tehdä, kysyntä oli kovaa, mutta valitettavasti jouduimme kieltäytymään isommasta "kiertueesta". Palaute ja lasten innostus oli kuitenkin positiivista; mukavaa oli todentaa sellaista lastenkulttuurin muotoa joka kuitenkin on ollut jo pidemmän aikaa hiipumassa, ainakin pienemmissä maaseutukunnissa. Varmuutta saimme esiintyjinä, pystymme laatimaan ja rakentamaan kirjan pohjalta mielenkiintoisen ja käänteitä sisältävän esityksen lapsille. Lapsille mahdollisuus tutustua myös nukkeihin esitysten jälkeen oli varsin riemastuttavaa seurattavaa. Mielellämme jatkamme nukketeatterin parissa, jos vain aika antaa siihen muilta työtehtäviltä mahdollisuuden.

Aloituspäivämäärä : 
01/01/2013
Lopetuspäivämäärä : 
31/12/2014
 


Anomuksen rahoitus
Haettava avustus yhteensä: 
€2 000
Oma rahoitus yhteensä: 
€500
Budjetti euroissa yhteensä: 
€2 500
Haettu muu avustus: 
€0
Saatu muu avustus: 
€0

Toteutunut rahoitus
Koko budjetti: 
€4 048
Oma rahoitus yhteensä: 
€2 000

Tilastot:
Koulutustilaisuudet: 
1kpl/st.
Koulutuksiin osallistujia: 
3henkilö/person
Tapahtumien lukumäärä: 
15kpl/st.
Tapahtumiin osallistujat: 
1 085henkilö/person

Päätös
Myönnetty avustus euroissa.: 
€2 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa. Perustelumuistio, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013