Nukketeatteriin!
År 2013 RFV-ansökan   (Projekt fått finansiering)


Bildens ursprung: 
Nukketeatteriesitys Jalasjärven kirjastossa 18.11.2013
Kurikan kaupunginkirjasto
Bibliotekets adress : 
Seurapuistikko 2
61300
Bibliotekets telefonnummer : 
06-4513 635
Bibliotekets e-postadress : 
kirjasto@kurikka.fi
ISIL-kod : 
FI-Kurka
FO-nummer : 
0209046-8
Ansvarsperson : 
Piia Isoaho
Telefonnummer : 
06-4513 639
E-post : 
piia.isoaho@kurikka.fi
Projektbeskrivning : 

Kurikan kaupunginkirjastossa halutaan herättää uudelleen eloon nukketeatteritoimintaa, jota menneinä vuosina on mukavasti kirjastossa ollutkin. Naapuripitäjän kunnankirjaston, Jalasjärven, kanssa ideoidaan yhteistä projektia, jossa kirjastot tekevät nukketeatteriesityksen ja jota esitetään kummassakin kirjastossa, sekä vieraillaan päiväkodeissa ja kouluissa mahdollisuuksien mukaan. Kuntarajoja halutaan kaataa tekemällä yhteistyötä kirjastojen kesken. Mukana on myös Kurikan kaupungin varhaiskasvatuksen puolelta Satumumma.

Hankerahoitusta haemme nukketeatteriesityksen suunnitteluun, toteutukseen (materiaalikustannukset) sekä matkakuluihin.

Webbsidor, publikationer och material: 

Hankkeesta tehty kirjoitus julkaistu alunperin Jalasjärven Joulu 2014- lehdessä, kirjoittajana kirjastovirkailija Päivi Samppala Jalasjärven kunnankirjastosta.

Ohessa linkitettynä Kurikan kaupunginkirjaston blogiin.

http://kurikankirjasto.blogspot.fi/2014/12/nukketeatteria-kissa-killin-t...

Åtgärder och önskade inverkningar: 

Kirjastojen välinen yhteistyö Kurikan kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa toi aivan uutta yhteistyömuotoa päiväkodeille, perhepäivähoitajille, yleensäkin lapsiperheille. Nukketeatteri otettiin joka paikassa ilolla vastaan ja katsojia oli paljon enemmän mitä ikinä uskalsimme edes toivoa. Tämä antoi vahvistusta sille, että perinteinen teatteri pienille lapsille on tärkeää, varsinkin kunnissa joissa ei lastenteatteria alle kouluikäisille ole liiemmälti tarjolla. Tekemisen meininki oli kova: harjoittelut olivat pitkälti aikataulujen sovittelua, vuorosanojen miettimistä ja oikeaa ajoittamista. Hienosti kuitenkin saimme loogisen, jopa jännittävänkin lopputuloksen aikaan. Rekvisiitat ja sermit toivat esityksiimme lisäpontta. Yhteensä 15 esitystä Kurikassa, Jurvassa ja Jalasjärvellä saavuttivat yli tuhatpäisen yleisön kahden vuoden (2013-2014) aikana.

Fortsatta åtgärder: 

Nukketeatteriprojekti oli mielenkiintoinen, vaikkakin aikaavievä. Kolmen työpisteen aikataulutus harjoituksiin ja esityksiin oli omien yksikköjen työvahvuudesta aina pois, joka väistämättä vaikutti lopputulokseen: enemmänkin esityksiä vuonna 2014 olisi ollut mahdollisuus tehdä, kysyntä oli kovaa, mutta valitettavasti jouduimme kieltäytymään isommasta "kiertueesta". Palaute ja lasten innostus oli kuitenkin positiivista; mukavaa oli todentaa sellaista lastenkulttuurin muotoa joka kuitenkin on ollut jo pidemmän aikaa hiipumassa, ainakin pienemmissä maaseutukunnissa. Varmuutta saimme esiintyjinä, pystymme laatimaan ja rakentamaan kirjan pohjalta mielenkiintoisen ja käänteitä sisältävän esityksen lapsille. Lapsille mahdollisuus tutustua myös nukkeihin esitysten jälkeen oli varsin riemastuttavaa seurattavaa. Mielellämme jatkamme nukketeatterin parissa, jos vain aika antaa siihen muilta työtehtäviltä mahdollisuuden.

Projektet börjar : 
01/01/2013
Projektet avslutas : 
31/12/2014
 


Finansiering av ansökan
Ansökningssumma: 
€2 000
Egen finansiering: 
€500
Budget sammanlagt: 
€2 500
Övriga understöd som ansökts: 
€0
Övriga understöd som beviljats: 
€0

Förverkligad finansiering
Budget sammanlagt: 
€4 048
Egen finansiering: 
€2 000

Statistik:
Utbildningar: 
1kpl/st.
Antalet deltagare i utbildningar: 
3henkilö/person
Antalet evenemang: 
15kpl/st.
Antalet deltagare i evenemang: 
1 085henkilö/person

Beslut
Beviljat stöd i euro: 
€2 000

Hanke on hakuehtojen mukainen. Yhteistyötä varhaiskasvatuksen kanssa. Perustelumuistio, ks. http://hankkeet.kirjastot.fi/fi/ohjeita/perustelumuistio-2013