Nuorten vinkkipolkuja verkossa
Vuoden 2011 Hyvä käytänne   


Hämeenlinnan kaupunginkirjasto - Hämeen maakuntakirjasto
Kirjaston osoite : 
Lukiokatu 2
13100
Kirjaston puhelin : 
(03) 621 2598
Kirjaston sähköposti : 
tietopalvelu@hameenlinna.fi
ISIL-tunnus : 
FIHM
Y-tunnus : 
Y 0146921-4
Yhteyshenkilön nimi : 
Seija Shemeikka
Puhelin : 
040 868 2124
Sähköposti : 
seija.shemeikka@hameenlinna.fi
Kuvaus : 

Hämeenlinnan kirjastossa on luotu kirjallisuuteen ja musiikkiin liittyviä vinkkipolkuja. Ne on tarkoitetu yläasteikäisille nuorille, mutta sopivat hyvin myös muunikäisille käyttäjille. Polkuja voi käyttää kokonaan tai vain osittain.

Haikusta Draculaan -kirjallisuuspolulla esitellään kirjallisuuden eri lajeja seitsemän teeman avulla. Teemoina on mm. runot ja kauhukirjallisuus. Eri teemoja valotetaan kirjojen, musiikin, elokuvien ja erilaisten luovan kirjoittamisen tehtävien kautta.

Musiikkipolku yläasteikäisille nuorille esittelee kevyttä musiikkia. Polun tavoite on kannustaa käyttäjiä tekemään itse musiikkia, laulamaan tai soittamaan. Polulta löytyy ohjeita siitä, kuinka voi itse perustaa bändin. Sivuilta löytyy musiikki- ja kirjavihjeitä, linkkejä blogeihin, videoihin yms. Polun lopussa houkutellaan käyttäjiä tulemaan kirjastoon pelaamaan wii-musiikkipelejä.

Polkujen kaikki materiaalit on linkitetty verkkokirjastoon. Polkujen tavoitteena on auttaa käyttäjiä löytämään kirjaston monipuolisia aineistoja.

Aloituspäivämäärä : 
01/05/2011
Lopetuspäivämäärä : 
01/05/2011
 


Anomuksen rahoitus

Toteutunut rahoitus


 
okm
avi